problem z Kawałkiem suportu
problem z Kawałkiem suportu
Wyjąłem suport z ramy,(udało mi sie go wykręcić żabą z prawej strony) z lewej został taki element z gwintem próbowałem go wykręcić ale odłamał mi sie jego kawałek (jest z plastiku). Nie moge go teraz złapać zadnym kluczem, nic nie idzie :evil:
Myślałem żeby go podpalić albo jakos stopić, ale niewiem czy to nie uszkodzi gwintu czy cos (rama jest aluminiowa).
Macie jakis pomysł?
Myślałem żeby go podpalić albo jakos stopić, ale niewiem czy to nie uszkodzi gwintu czy cos (rama jest aluminiowa).
Macie jakis pomysł?
mniej wiecej taki:
http://www.allegro.pl/item374832173_sup ... adrat.html
ale go wyjąłem został tylko kawałek tej czesci którą sie dokreca go z jednej strony
niemam aparatu nie moge zrobic zdjecia
http://www.allegro.pl/item374832173_sup ... adrat.html
ale go wyjąłem został tylko kawałek tej czesci którą sie dokreca go z jednej strony
niemam aparatu nie moge zrobic zdjecia
ułamało sie tak ze są tylko trzy te dziury do wsadzenia klucza (do suportu) do tego prawie starte, wiec nawet gdybym takowy miał to i tak bym tego niem nie odkrecił. Szczypcami, kompinerkami próbowałem i nic nawet nie drgneło za mocno jest przykrecone.
Nie wiecie czy jak potraktuje to ogniem albo jakims palnikiem to nie uszkodzi alumniniowego gwintu? (jest on troche starty)
Nie wiecie czy jak potraktuje to ogniem albo jakims palnikiem to nie uszkodzi alumniniowego gwintu? (jest on troche starty)
Zawsze jest jakies rozwiązanie..
Jesli nie mozesz go znalesc pozostaje młotek.
Jesli nie mozesz go znalesc pozostaje młotek.
zabrałeś się za wykręcanie suportu od drugiej strony ... najpierw wykręca się kontrę a dopiero potem całą resztą ... skoro plastik to na pewno się nie zapiekł ... najlepiej jak nabędziesz odpowiedni klucz, który pewnie przyda się Tobie w przyszłości, a jak nie to pozostają domowe sposoby.
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!