Cześć. Postaram wam sie jak najbardziej naświetliś ten problem. Mianowicie kupiłem ramke Meridy UMF dirt fun 14,5 cala. Do tego korba truvativ hussefelt i suport jakiś ''RPM'' na ISIS. jak wkładam korbe to ta większa zembatka trze mi o rame. I to dość mocno trze. ;/ wiecie moze co moze byc tego powodem?? prosze o szybcie odp
tylko poco mi podkladki pod srobki jezeli ja chce ją oddalic od tylnego trojota. a mam wrazenie ze to je jeszcze bardziej przyblizy. Nigdy sie nie spotkałem z takim problemem
raczej 36 w hussefelcie tam ma być, a na zewnątrz rockring.
jak masz teraz pakiet 113mm to znaczy że potrzebujesz 118 i taki powinieneś kupić
albo ewentualnie mozesz dać podkładkę 2mm pod miskę suportu po stronie korby.
Sprawdź tylko czy masz te 2mm zbędnego miejsca między lewym ramieniem, a ramą, bo po odsunięciu oczywiście ten prześwit się o tyle zmniejszy
SeraaX, to lepiej mieć rockring i zębatkę która blokuje się o ramę, czy samą zębatkę zamontowana w miejsce największej (czyli najbardziej na zewnątrz), ale za to działającą ??
ja pierdzielę .... forum technicznych inteligentów
znw pojawił się problem....okazało sie że moj suport jest na 118 mm....a dłuższych juz niema. A tym problem że moja korba jest dość mocno wyjechana. Czy zmiana korby rozwiąże ocieranie?? miejsce w krórym nachodzi ona na suport jest dość mocno zaokrąglone i korba poprostu lata ;/