DW-Link w Ellsworth

lipski
Kontakt:

DW-Link w Ellsworth

Post autor: lipski »

Czyżby jednak potwierdziły się spekulacje i zobaczymy słynny DW-Link w Ellsworh'cie ??

Czy po prostu fotomontaż ?? Nie sądzę,, ale bike łudząco podobny do 7-pointa..

Obrazek
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

100x bardziej wolałbym dare
niestety nawet na używkę na razie mnie nie stać :)
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Ellsworth w koncu zacznie robic wysokiej klasy rowery do czegos innego niz dropy? Mój Joker XC ma zajebista geo i jest naprawde fajnie wykonany wiec firma potrafi sporo ale w sumie rowery pod patronatem DW to po prostu rowery DW, a nie rowery tych firm ;) Problem jest tylko taki, ze Tony długo nie przywiazywał wagi do Customer Service.

BTW. To nie jest zwykly 7 point ze znaczkiem Ellswortha na głowce?
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

przecierz to kopia gianta.....
meff
Kontakt:

Post autor: meff »

Też nie mogę zrozumieć fenomenu DW-link i tej rzekomo kolosalnej różnicy w porównaniu do bar'a z Kony czy AC.
Pewnie jakbym się przejechał to bym poczuł pod tyłkiem :)

A na marginesie - golenie tego Totema wyglądają jakby były wgniecione w połowie :). Albo to może jakiś wytarty 2-step?
SeraaX
moderator
Kontakt:

Spaced d... d... d... terasz to juz nie ellsworth.
Wcześniejsze rowery nadały się do wszytkiego, te nie nadadzą się do katu/droperki.

mam nadzieje że zaniecha charakterystyczna dla ellswortha zostanie w innych fajniejszych modelach
Spaced
moderator
Kontakt:

SeraaX Joker zwykły pekał jak cholera wiec nie wiem czy do katu. Dare pekało na wachaczu w kilku rocznikach....

piter krk mam nadzieje, ze ironizujesz - DW było wczesniej opatentowane i giant musial walczyc w sądzie, zeby udowodnic, ze nie jest kopią DW.

meff eee virtuale jednak troche inaczej dzialaja od pchanego 1 zawiasa, którego kona nazywa 4 zawiasem (no w 2001 roku nazywala bo katalog mam koło biurka :P) wiec nie wiem czemu sie dziwisz. Zupelnie inna konstrukcja.

BTW. DW rozwiał plotki i to jest sciema.
pha0n
Kontakt:

Post autor: pha0n »

meff to na pewno nie jest 2step -> popatrz na na korone - żadnej regulacji -> to raczej coil, a te ślady to wg mnie po prostu kurz
Spaced
moderator
Kontakt:

Po prostu do tego poziomu najczesciej pracuje i dlatego tam sie zebrał sciagniety kurz z goleni. To sie tez w nie regulowanych dzieje...
SeraaX
moderator
Kontakt:

Spaced pisze:Dare pekało na wachaczu w kilku rocznikach....
pytałem się juz w których ,nikt nie wie. Ja nie widziałem, za to widziałem zastosowania ramy :)

A joker to przecież do lżejszych zastosowań, to jakby od orange patriota wymagać tyle co od 223
Spaced
moderator
Kontakt:

SeraaX Joker pekał bardziej niz Patriot. Duzo za duzo pekał.
Dare bodajże 03 pekało ale to luzne skojażenie.
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Spaced pisze:Ellsworth w koncu zacznie robic wysokiej klasy rowery do czegos innego niz dropy?
Już zaczął => Epiphany.
Spaced pisze:Tony długo nie przywiazywał wagi do Customer Service.
Widocznie był zajęty Obsługą Klienta (wiesz, what I'm piszę about...).

lipski => może głupie pytanie, ale co w tej ramie wskazuje na to, że to Ellsworth? Poza tym, że ktoś sobie przylepił na główce logo EW (bo pewnie mu się podobało).
yoonior
Kontakt:

Post autor: yoonior »

Spaced pisze:piter krk mam nadzieje, ze ironizujesz - DW było wczesniej opatentowane i giant musial walczyc w sądzie, zeby udowodnic, ze nie jest kopią DW.
Dokładnie tak było.
Premiera systemu Maestro Gianta opóżniła się, ponieważ okazało się, że ich konstrukcja narusza prawa patentowe Dave'a Weagle (konstruktora DW-link). Po drobnych zmianach w zawieszeniu, Giant wypuścił Maestro. Więc jeśli mamy być sprawiedliwi, powinniśmy napisać "Maestro to kopia DW linka"

Zresztą oba zawieszenia działają dość podobnie (jeździłem przez rok na 7 Poincie) i wg mnie to dosc udana konstrukcja. Choć FSR'owi do pięt nie dorasta :D
Junior/G3R
www.g3riders.com
Spaced
moderator
Kontakt:

Wooyek gravitacyjne zapomnialem dopisac. Bo robili huckbike i trailbiki. Taki rozrzut spory. Trailbiki bardzo dobre mam Jokera XC czyli klasa Epi tylko starszy troche i bardzo zadowolony jestem.
lipski
Kontakt:

Post autor: lipski »

To pewnie będzie znów jakaś lipa jak wspominacie.. Zmyliła mnie górna rura, przy 7-point'cie wydawało mi się, że jest gięta.. Zapomniałem, że tegoroczny model ma prostą..

Więc najprawdopodobniej będzie to 6-point

Ale i tak ciekaw jestem gdzie się DW znajdzie..

Obrazek
Załączniki
Obrazek 1.jpg
Obrazek 1.jpg (96.96 KiB) Przejrzano 825 razy
ODPOWIEDZ