Witam miał ktoś styczność z w/w wynalazkiem
wygląda masakrycznie ciekawe jak działa
No i cena ?? dziwna sprawa tyle to jeden hebel a nie komplet kosztuje
Od razu widąc że amerykańskie badziewie, nikomu nie potrzebna taka siła, modulacja mysle ze az tak bardzo sie nie rozni. Jeżeli masz rower ktory waży 40kg to moze spoko, ale dokladać tyle wagi samymi hamulcami to lekki bezsens. Poza tym, taki temat był już z dwa tygodnie temu
Witam
Włącze sie do dyskusji,gdyż mam pytanie :
Po co komu komplet hamulców z nie wiadomo skąd (najszybciej tajwan )
bez zaplecza serwisowego ????
co będzie gdy sie zepsuje klocek hamulcowy ??
lub malutka uszczeleczka??
700 zł w błoto !
lepiej kupić Grimece 12 i mieć serwis izaplecze zamienników klocków
lub sys 8
a co do wagi tych hebli to nie ma co wiezyc producentom....
lepiej samemu zwazyc....ale sadze ze te heble waza tyle co ze 2 komplety avidow juicy seven...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
Ze hampel to jakis dziwny wynalazek to sprawa oczywista. Jedna mimo to dalem pytanie do kolesia z allegro jak z serwisem i klockami do tego szpeja.
I jeszcze jedno pytanko jaki hampelek polecilibyscie mi na tyl ma byc poprostu sikiera zero modulacji nacisne delikatnie klamke i pelna blokada przy malym skoku klamki jeden palec . No i oczywiscie zeby nie miekl w czasie jazdy jak to ma miejce w hayesah hfx 9hd ktore juz mi siadaja. Pozdro i czekam na propozycje
artin.van.bruyen pisze:napewno ta waga jest dla picu. żeby jeden hamulec ważył 600g. przecierz ten zacisk jest olbrzymi, nie wspomnąc o kalmce. to jest nie realne
Na co komu taki hamulec? Zatrzymaja cie spokojnie mniejsze wynalazki ala luise czy formula, a juz na pewno gutki czy code (oba pewnie znacznie silniejsze od tego porytego wynalazku). Tłoczków pewnie jest tyle bo cwaniaki nie byli w stanie wydobyć odpowiednich parametrów z mniejszej ilosci.
dhcyc raczej z małymi cohones i duuuzymi kompleksami.