Mistrzostwa Świata - Val di Sole
lipski- prosze nie daj mi do zrozumienia, że jesteś przysłowiowym Polakiem któremu nigdy nie da sie dogodzić, bo miałem inne mniemanie o Tobie.... ale nie ważnelipski pisze:eśli będziemy uważać 38 miejsce za sukces, to może podarujmy sobie.. Sukcesem jest pierwsza piątka.. Znam Maćka, bardzo lubię i z pewnością jest najlepszym zawodnikiem w Polsce.. Chyba prezentuje najrówniejszą formę z wszystkich zawodników.. Nie tylko dobry technicznie (bo w tej kwestii są lepsi od niego), ale doskonale przygotowany kondycyjnie.. Widać zresztą po nim, jaka "żyła" z niego.. Weźmy pod uwagę, że trasa ma (o ile dobrze pamiętam) 2250m, czyli 2 razy nasz Myślenicki kontest..
Nie wiem jak możesz mowić że 38 lokata to nie jest bardzo dobry wynik, jęsli Joda musi "trenować" na naszych trasach, gdzie trasa w Val di Sole to jest 2x dłuzsza niz najdluzsza w polsce. Puchar świata to juz nie są przelewki jak jakiś kontest, kazdy daje z siebie wszystko, wiec rywalizacja jest bardzo zacięta.
Rozczarowanym to mozna byc Perinem, który był 80 ty, a ostatnio na zawodach brakowało mu chyba 2s do Jody. Ale czego można oczekiwać po pierwszym wyjezdzie? Rowniez Joda, bywalcem na mistrzostwach swiata nie jest, a poradził sobei znakomicie. Nie od razu Rzym wybudowano....
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
EDDIE mnie to dziwi to, ze w sumie Perina widzialem przy budowie jakiejs trasy z Gagatem. Joda pewnie tez bierze udział w takich akcjach. Jezdza na zachód, a tras pod takie treningi jak nie było tak nie ma. Wiekszość tras jest u nas banalna, kilka trudniejszych ale nawet nie zbliżających sie do tego poziomu co na zachodzie.
Wiem, ze to troche jak nasze rodzime narzekanie wyglada i mam duzy szacunek do Jody i Arka ale przeciez ludzie, którzy po takich trasach nie umieją jeździć nie bedą ich sobie budować...
A oni jako zawodnicy nie musze nawet o tyle po łopate siegac co jako ludzie z posłuchem ruszyć leniwe dupy wiekszości riderów, którzy jezdzic moga ale jeśli mówi sie o budowie to nikt nic nie robi. Ja czy ty raczej mniejszy posłuch mamy.
Wiem, ze to troche jak nasze rodzime narzekanie wyglada i mam duzy szacunek do Jody i Arka ale przeciez ludzie, którzy po takich trasach nie umieją jeździć nie bedą ich sobie budować...
A oni jako zawodnicy nie musze nawet o tyle po łopate siegac co jako ludzie z posłuchem ruszyć leniwe dupy wiekszości riderów, którzy jezdzic moga ale jeśli mówi sie o budowie to nikt nic nie robi. Ja czy ty raczej mniejszy posłuch mamy.
EDDIE - no chyba nie doczytałeś, lub nie zrozumiałeś mnie..
Napisałem, że podziwiam Maćka i bardzo go szanuję, ale nie przesadzajmy, że 38th to jakiś wielki sukces - nieprawdaż ?? Wyjaśniłem krótko dlaczego tak się dzieje..
Niestety Maciek już u nas nie będzie się rozwijał.. Ile razy można wygrywać te same zawody ??
Dlaczego PZKol nie wysłał Gonza, który sądzę, że jeszcze jako Junior by coś powalczył.. Przecież miał niecała sek straty na Żarze do Jody i objechał Arka Perina, który notabene budował wspomnianą trasę.... Powinien PZKol cos zainteresowac sie ta popularna na świecie dyscypliną.. Kolarstwo to nie tylko Czesław Lang i tour de pologne..
Była by promocja z strony PZKol, byli by i sponsorzy i pieniądze dla utalentowanych zawodników..
Więc nie jestem kolejnym Polakiem, ale jakoś u naszych południowych sąsiadów się da..
Napisałem, że podziwiam Maćka i bardzo go szanuję, ale nie przesadzajmy, że 38th to jakiś wielki sukces - nieprawdaż ?? Wyjaśniłem krótko dlaczego tak się dzieje..
Niestety Maciek już u nas nie będzie się rozwijał.. Ile razy można wygrywać te same zawody ??
Dlaczego PZKol nie wysłał Gonza, który sądzę, że jeszcze jako Junior by coś powalczył.. Przecież miał niecała sek straty na Żarze do Jody i objechał Arka Perina, który notabene budował wspomnianą trasę.... Powinien PZKol cos zainteresowac sie ta popularna na świecie dyscypliną.. Kolarstwo to nie tylko Czesław Lang i tour de pologne..
Była by promocja z strony PZKol, byli by i sponsorzy i pieniądze dla utalentowanych zawodników..
Więc nie jestem kolejnym Polakiem, ale jakoś u naszych południowych sąsiadów się da..
są już opublikowane wyniki kwalifikacji 4X:
http://www.uci.ch/UciDoc/MTB/2008/CM/4X_ME_QUALIF.pdf
z naszych: Grzesiek Borodajko 44., Remek Oleszkiewicz 55. Maciek Chmiel 57., Robert Kulesza 60. - niestety mocno się rozwalił, zmasakrował koło, ale z tego co wiemy to nic mu się nie stało.
No i teraz ciekawe czy panowie wystartują dalej, gdyż ze wzgledu na tylko 60 startujących finały pewnie obejmą tylko 32 :/ - wątpię żeby UCI poszło na kilka niepełnych czwórek.
http://www.uci.ch/UciDoc/MTB/2008/CM/4X_ME_QUALIF.pdf
z naszych: Grzesiek Borodajko 44., Remek Oleszkiewicz 55. Maciek Chmiel 57., Robert Kulesza 60. - niestety mocno się rozwalił, zmasakrował koło, ale z tego co wiemy to nic mu się nie stało.
No i teraz ciekawe czy panowie wystartują dalej, gdyż ze wzgledu na tylko 60 startujących finały pewnie obejmą tylko 32 :/ - wątpię żeby UCI poszło na kilka niepełnych czwórek.
http://img134.imageshack.us/img134/3203/1ffbb5e0ac.jpg
lipski no napewno to nie jest wielki sukces, ale bardzo dobry wynik, spójrz tez ile jest startujących- ponad 100, mamy juz wyniki 4x i mysle że tutaj mozna powiedziec o niezbyt dobrym wyniku....
Być może źle Cię zrozumiałem, bo odebrałem to co napisałeś jako wielką irionie kiedy wspomniałeś przy Jodzie o "sukcesie" polskiej reprezentacji.....
Poczekajmy, wszystko okaze się we własciwych przejazdach.
Być może źle Cię zrozumiałem, bo odebrałem to co napisałeś jako wielką irionie kiedy wspomniałeś przy Jodzie o "sukcesie" polskiej reprezentacji.....
Poczekajmy, wszystko okaze się we własciwych przejazdach.
http://www.pinkbike.com/photo/4852398/
Chrabał ale w porównaniu z innymi trasami z pucharu. Czy innymi mistrzostwami bo ani Zelandia ani Fort Williams nie były tak kamieniste i nie były nachylone pod kątem 45 stopni!!! Chyba jednak trenować pojade do mariboru
Wlasnie Chrabał ty byłes jesli sie nie myle. Jak cała miejscówka do jazdy? Jakies trasy poza pucharową? Ciekawe ? Lepiej do Livigno?
Wlasnie Chrabał ty byłes jesli sie nie myle. Jak cała miejscówka do jazdy? Jakies trasy poza pucharową? Ciekawe ? Lepiej do Livigno?
Rachel Atherton wygrywa z 12 sekundową przewaga !!!
BTW. Co do zawodników. Co za debili mamy w PZKol - wysłali Jode tylko i Perin na własny koszt kiedy Słowacy i Czesi maja od groma zawodników. Szczerze mówiac mam ochote im spam mail napisac i chyba to zrobie. Zachecam innych do zawalania skrzynki PZKOL skargami.
BTW. Co do zawodników. Co za debili mamy w PZKol - wysłali Jode tylko i Perin na własny koszt kiedy Słowacy i Czesi maja od groma zawodników. Szczerze mówiac mam ochote im spam mail napisac i chyba to zrobie. Zachecam innych do zawalania skrzynki PZKOL skargami.