czy to dobry set do dh
czy to dobry set do dh
rama- santa cruz v10 2008
koła- mavic deemax
hamulce- avid juicy seven
korba- truvativ holzfeller oct 1.1
suport- truvativ giga pipe team dh
damper- fox dhx 5.0 coil + tytanowa sprężyna
amor- rock shox boxxer team
stery- chris king
nie jestem pewny co do przedniego amora może boxer world cup
koła- mavic deemax
hamulce- avid juicy seven
korba- truvativ holzfeller oct 1.1
suport- truvativ giga pipe team dh
damper- fox dhx 5.0 coil + tytanowa sprężyna
amor- rock shox boxxer team
stery- chris king
nie jestem pewny co do przedniego amora może boxer world cup
-
- Kontakt:
Wiekszosc sprzetu to kwestia preferencji.
Co do odradzania truvativa to wystarczy support zmienic i bedziesz miec lzejsze korby i to znacznie od wszystkiego co wymieniane.
Do tego odradzam ci dee maxy bo przepłacasz, za kolorek. Do tego zdajesz sobie sprawe, ze sa to bezdetkowe obręcze? Lepiej wziac 729 albo 823 jak bezdetkowe chcesz na jakims hop pro II albo jak masz kase to na burgtecu, chris kingu czy I9
Co do odradzania truvativa to wystarczy support zmienic i bedziesz miec lzejsze korby i to znacznie od wszystkiego co wymieniane.
Do tego odradzam ci dee maxy bo przepłacasz, za kolorek. Do tego zdajesz sobie sprawe, ze sa to bezdetkowe obręcze? Lepiej wziac 729 albo 823 jak bezdetkowe chcesz na jakims hop pro II albo jak masz kase to na burgtecu, chris kingu czy I9
no w sumie Spaced ma racje co do kół
.. lepiej bylo by wziasc 729 bo mniej zabawy z szukaniem opon bezdetkowych :P no i do tego piasty hope i masz zajebisty set
.. a tak poza tym to jest cos takiego jak sprzetownia i tam moglbys sobie poszukac info o sprzecie ;] http://www.dh-zone.com/sprzetownia/recenzje.php?a=pk
pozdrooo

pozdrooo
Michal4X niby tak ale jaki rozsadny człowiek kupuje u nas w kraju cokolwiek skoro za granica wszystkiego jest wiecej i taniej? W ciagu ostatnich 12 miesiecy poza używkami do dirtówki (bo dobre ceny) to do dh bike kupilem w polsce klocki hamulcowe, troche karbonu na wózek i płyn hamucowy motula w motoryzacyjnym. A caly rower wymieniłem ...
Jeżlei nie wiesz czy taki zestaw się sprawdzi to ci szczerze powiem, że ... nie. Nie masz umiejętności by na tym jeździć i najprawdopodobniej skończy się na rozwaleniu roweru. Boxxery nie są dla ludzi bez umiejętności technicznych. Kup coś znacznie tańszego, bardziej pancernego bez wchodzenia w drogie części, a za jakiś czas, sam będziesz wiedział, w którą stronę będziesz chciał iść i czego potrzebujesz.
Domyślam się, że chcesz zacząć jeździć. Polecam jakiegoś BigHita +888 + porządne koła na duble trackach.
Domyślam się, że chcesz zacząć jeździć. Polecam jakiegoś BigHita +888 + porządne koła na duble trackach.
[url=http://www.weeze.pl/][color=#ff0033][b]weeze.pl[/b][/color][/url]
Steel2 nie przesadzajmy ex 729 stykną. Sam zaczynalem na dee maxach bo w dobrej cenie gdzies były i nie zabiłem kół. Co do widła masz racje. Sam sie nie tykam boxxerów dlatego. 888rc2x czy nawet ten nowy to lepsza opcja. A rame to niech chłopak sam wybiera. Ma kase to co mu szkoda. Może coś z mniejszym skokiem byłoby lepsze bo v10 rozleniwia ale to juz jego wybór.
adrian345 truvativ holzfeller OCT + support jakis FSA i bedziesz miec mocne korby a znacznie lzejsze od Evolve czy Sainta.
adrian345 truvativ holzfeller OCT + support jakis FSA i bedziesz miec mocne korby a znacznie lzejsze od Evolve czy Sainta.
no ale jesli zaczyna bo widac to co pisze to wydaje mi sie ze powinien wziasc RF Evole DH ( http://www.dh-zone.com/sprzetownia/rece ... pr&SID=784 ) a co do suportu moglby wziasc tez Evole DH i raczej szybko tego seta by nie zajechal.. takie jest moje zdanie.. ;p
a co do kol jestem za Spaced zeby wzial ex729 na piastach hope czy tam chris king..
pozdrooo
a co do kol jestem za Spaced zeby wzial ex729 na piastach hope czy tam chris king..
pozdrooo
adrian345 to jest najbardziej miekka rama na rynku. Mozesz nia wszystko przejechać i nic nie poczujesz. Widzialem juz nawet początkujacych na v10 jezdzacych siedzac... To jest dobra rama. Troche ludzie przesadzaja z podniecaniem ale dobra tyle, ze raczej nie widze jej na poczatek. Lepiej jakas rama dh z mniejszym skokiem, która bedzie zwinniejsza.