co tu koniecznie wymienic?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Dokladnie, street-fighter co ty **********... pojedz se chociaz na skrzyczne i zobaczysz jak twoje kochane vki hamuja xD
Dobra! Nie kupuj tarczówek tylko jedź na jakąś trasę DH, jebnij czołem w drzewo i sie połam razem z rowerem do cholery to może zrozumiesz. Myślisz że v-brake'i ci starczą bo pewnie jeździsz jakiś dirt czy z górki po asfalcie a wtedy to nawet wkładając palec w szprychy można zahamować... Mówie ci chłopie pierwsze co to hamulce.
Co do tematu...
amor na jakiegos juniora lub z1
rame na jakas co by wytrzymala tego juniora - pitbull, dm ds
nie wiem co to za obrecze ale nie wygladaja na mocne ale zmienil bym dopiero jak sie rozpadna cale albo jak juz kupisz tarcze
korba na cos isis jak sie rozpadnie
opony jakies chociaz jakies natansze maxxyisy albo cst jezdzilem na nich kiedys i do 30zl nie ma nic lepszego ;p
piasty pod tarcze oczywiscie
hamulce ja polecil bym accenta freezer dh mam na przodzie i jest super, dobry tani mechanik
kiera i mostek oczywiscie no chyba najtaniej kpl z truvativa
Trek Session Park
www.pinkbike.com/photo/12075880/
-
- Kontakt:
ja wszystko wiem tylko nie wiem jak wy ale u mnie cienko z kasa i zanim ja na tarczowki wykombinuje kasa to potrwa. a rame dopiero zmienilem na ta i do niej chce cos pomontowac, ludzie nie kazdy ma w ciula kasy.
Mlynek zreszta swego czasu widze sam zaczynales na v kach
Mlynek zreszta swego czasu widze sam zaczynales na v kach
To tylko moja skromna opinia. Prosze nie gryzc :]
My ci nie radzimy, żebyś od razu wymienił pół roweru, tylko chcemy uświadomić, że na v-brake'ach daleko nie pojedziesz.
Pojedź na tym osprzęcie na jakąkolwiek ostrzejszą trasę i będziesz wiedział po 10minutach co trzeba wymienić, bo albo coś się rozwali albo nie będzie wystarczało (np. takie hamulce).
Pojedź na tym osprzęcie na jakąkolwiek ostrzejszą trasę i będziesz wiedział po 10minutach co trzeba wymienić, bo albo coś się rozwali albo nie będzie wystarczało (np. takie hamulce).
-
- moderator
- Kontakt:
Ta tylko gdy na nich jezdzilem to nie bralem na powaznie fr i dh moze raz na skrzycznym bylem na nich xDstreet-fighter pisze: Mlynek zreszta swego czasu widze sam zaczynales na v kach
Trek Session Park
street-fighter cholera to jak masz wiecej kasy to kup sobie kompletny rower. Lapierre np. za kilkanascie tysi(Znacznie ponizej ceny dystrybutora wiec okazja...)
A tak to nie ******* prosze. Bo mam wrażenie, ze chcesz miec elo melo rower zamiast coś co sie do jazdy nadaje.
Duro bedzie pracować duzo lepiej od tego co masz.
Na hydrailiki jak cie stać to kupuj ale jak cie nie stać to nie wybrzydaj i bierz mechaniki bo bedziesz miec znacznie wiekszą siłe hamowania. Jakos nie wierze, że śmigasz FR/DH i ci V-breaki starczaja i ze ten RST w takich warunkach dobrze sie spisuje. Małe górki za domem to enduro nie DH/FR. W takim terenie to i ja jezdze na Vkach ale na fullu XC/AM, a i gdybym nie ważył 65kg to pewnie bym cierpiał na nich.
A tak to nie ******* prosze. Bo mam wrażenie, ze chcesz miec elo melo rower zamiast coś co sie do jazdy nadaje.
Duro bedzie pracować duzo lepiej od tego co masz.
Na hydrailiki jak cie stać to kupuj ale jak cie nie stać to nie wybrzydaj i bierz mechaniki bo bedziesz miec znacznie wiekszą siłe hamowania. Jakos nie wierze, że śmigasz FR/DH i ci V-breaki starczaja i ze ten RST w takich warunkach dobrze sie spisuje. Małe górki za domem to enduro nie DH/FR. W takim terenie to i ja jezdze na Vkach ale na fullu XC/AM, a i gdybym nie ważył 65kg to pewnie bym cierpiał na nich.
-
- Kontakt:
ja na tym rowerku nie planuje jechac na jakas walenie ostra trase, jak bd mial kase to leci mostek i kiera a zaraz potem amor, przednie kolo i tarczowka
a moje pyt czy warto teraz nowe tektro wsadzic czy jezdzic na tych starych ?:D zeby tymczasowo poprawic sile hamowania?:D
ja waze 54:D wiec lekki jestem, chodzi o to ze ja nie mam kasy, i wydatek rzedu tarczowka piasta amor jednego razu to duuuuzo:(

ja waze 54:D wiec lekki jestem, chodzi o to ze ja nie mam kasy, i wydatek rzedu tarczowka piasta amor jednego razu to duuuuzo:(
To tylko moja skromna opinia. Prosze nie gryzc :]
street-fighter Trzeba było słuchać i spzredąc tego bika do xc i byś miał kase zeby od początku skłądać tak jak należy albo byś jakąś konkretna używke kupił. A chociażby taki Sign DS byłby lepszy od tego szroto bika co teraz masz. Oprócz ramy to nic sie tu nie nadaje albo zaraz nie będzie sie nadawać i tylko krzywde sobie zrobisz. Co do hamulców to jak już zmieniać to na coś porządnego a nie wydawać kase na jakieś półśrodki a potem jeszcze raz na tarcze.
-
- Kontakt:
street-fighter dobra rada. Nie wiem ile masz lat wiec nie wiem ile by na tym było. Ale ogarnij ile masz w domu niepotrzebnych rzeczy. Bo jak lookałem u siebie to mnie wryło ile kasy na tym na allegro zarobiłem. A jeszcze wszystko nie poszło. A na allegro wszystko mozna sprzedać. Tak na deske snowboardową wysokiej klasy sobie nazbierałem w swoim czasie 

-
- Kontakt:
kiera + mostek np:
http://www.allegro.pl/item384328439_kom ... efelt.html
tanio i dobrze.
BTW: nie rzucaj więcej takich zdjęć na pinka co masz teraz, przynajmniej nie pod Polską flagą ...
http://www.allegro.pl/item384328439_kom ... efelt.html
tanio i dobrze.
BTW: nie rzucaj więcej takich zdjęć na pinka co masz teraz, przynajmniej nie pod Polską flagą ...
-
- Kontakt:
-
- moderator
- Kontakt:
Sry ale on ma kurwa racje ;pSeraaX pisze:BTW: nie rzucaj więcej takich zdjęć na pinka co masz teraz, przynajmniej nie pod Polską flagą ...
Pozatym tak przyuważyłem ze ty nie kupujesz z głową, watpie ze na tym rowerze jezdzic tak ze ci spada co chwile lancuch zamiast napinacza mogles zainwestowac w kiere z mostkiem np
Trek Session Park