Srubki do NS Quarka

MacGyver
Kontakt:

Srubki do NS Quarka

Post autor: MacGyver »

Witam.
Mam mega problem otóż zniszczyła mi sie jedna srubka do przykrecania mostka i teraz trzyma mi sie on na jednej srubce :/
oblazłem całe miasto w poszukiwaniu owej srubki i nigdzie czegos takiego nie ma dowiedzialem sie jedynie ze jest to M7.

Czy ktos wie gdzie mozna taką srubke dostac? (na sztuki bo cala paczka tj. ponad 100 mi niepotrzebne)

za wszelką pomoc dziękuję.
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Zobacz na www.cyklotur.com wydaje mi sie że mieli tam śruby do mostka.
TGMJ
Kontakt:

Post autor: TGMJ »

Znajdujesz zwykły sklep z narzędziami (ale taki bardziej oldschoolowy) i kupujesz je tam (w większości takich sklepów sprzedają śruby na kilogramy), tak z ciekawości jesteś pewny, że to M7 jest?, wydaje mi się, że zwykle stosuje się wszędzie M6.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

po co mu pieszesz ze masz isc do sklepu z narzedziami jak tam nie dostaniesz m7

quark ma m7 nie m6 , nie wszedzie sie stosuje m6 , sa tez inne tak ******** mostki , ciezko te srubki kupic
www.mm-foto.pl
[=Groove=]
Kontakt:

Post autor: [=Groove=] »

Ciężko znaleźć. Ja pisałem do ns'a bezpośrednio, odpowiedzieli że wyślą ale na tym się skończyło. Może Tobie akurat pomogą.
Hajdas
Kontakt:

Post autor: Hajdas »

ja szukalem po sklepach z metalami, castorama, rowerowe i nic ;/ kumpel w szkole na warsztatach mi dorobil ;/
TGMJ
Kontakt:

Post autor: TGMJ »

wookie85 pisze:po co mu pieszesz ze masz isc do sklepu z narzedziami jak tam nie dostaniesz m7

quark ma m7 nie m6 , nie wszedzie sie stosuje m6 , sa tez inne tak ******** mostki , ciezko te srubki kupic
w takim wypadku przepraszam, widzisz szybciej założyłem, że autor tematu się z tym m7 pomylił niż, że przynajmniej teoretycznie projektujący swoje części u nas NS zastosował gwint który jest niezalecany, biorąc do ręki normy gwintów zwykle masz m6, a następnie m8, więc stosowanie m7 nie ma najmniejszego sensu, no chyba że chcesz wkurzyć klientów bezskutecznie poszukujących tego typu śrub. Ten temat ma jednak przynajmniej jeden pozytywny aspekt, już wiem żeby się od tego mostka trzymać z daleka :D
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

mostek jest jak najbardziej spoko mam co prawda jeszcze marzocchi zintegrowany(moze ktos chetny do kupienia:) ale jest on dla mnie za długi a quark jest idealny, problem juz rozwiązany zamienilem srubki z tymi którymi przykreca sie kierownice i jest juz dobrze.
temat w sumie chyba do zamkniecia :)
SpokoRider
Kontakt:

Post autor: SpokoRider »

a przypadkiem nie dają zawsze takich 2 szt ? bo jak kupowalem to mialem 2szt w pudełku, i teraz leżą w piwnicy :)
Ride a Bike
ODPOWIEDZ