Skakanie na tylnym kole
Skakanie na tylnym kole
Proszę o pomoc bardziej doświadczonych bikerów. Jak w miarę najprościej nauczyć się skakać na tylnym kole???
Jedziesz wolno, naciskasz przedni hampel, wchodzisz na przednie kolo, pozniej opadasz z zacisnietym tylnym hamulcem, jak tylne kolo dotknie ziemi to przesuwasz srodek ciezkosci (dupe :P) do tylu, tak, zeby stanac na tylnym kole (nie w miejscu, obczaisz sam :P), jak juz masz przednie dosyc wysoko, to probuj podskakiwac i juz.
gg: 3212274
[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
[S]: JuniorT'03 QR20+koło S-Type/Quando+mostek MARZOCCHI+kieraSPECIALIZED
:D.. hmm jak by to opisac - dobrze nauczyc sie skakac na dwoch kolach w miejscu, bo to bardzo ulatwia nauke skakania na tylnim. Potem atakujesz przedni hampel zeby rower stanal na tylnim kole potem przechylasz sie jak mowil Julo_HC do tylu (tylko nie za bardzo :>) i starasz sie na poczatku naciskac nogi na pedalka (zeby nie spadly stopy z nich) a kiere ciagnac do tylu (oczywiscie masz zacisniete hamulce - powiedzmy tylni). Mam nadzieje ze pomoze :> potem mozesz zaczac czaic pedal kicka ale to jeszcze przed toba :D
Hardcore rulez!
gg: 846952
gg: 846952
dla poczatkujacych
sam jestem początkujacy ale wszelkie takie skakania na tylnim kole itp są szczegułowo opisane na str www.trial.prv.pl w school
gg 5431751
powiem tak.ja nauczylem swojego kolege ktory wychodzi na rower 3 razy w roku skakac na tylnim kole w doslownie 10 minut.Najpierw sie uczysz skakac na widelkach,tzn stawiasz rower pionowo przed soba,stwiasz prawa noge na prawej stronie widelek ,zaciskasz hamulce,potem dostawiasz lewa i zobaczysz jak latwo wyczuc rower i napewno juz po 10 minutach bedziesz tak skakal.Kiedy to opanujesz skakanie na pedlach przyjdzie niebawem,to nie jest trudna sztuczka
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=443970