tak na pewno stwarzaja niebezpieczenstwo, moga ci urwac palce lub cala dlon.. loool..
a tak na powaznie to mialem kiedys klamkomanetke i moim zdaniem nie warto (chyba ze dualcontrol to tak).. lepiej kupic sobie dobra manetke i dobra klamke i bedzie fajny zestaw
To wynalazek na szose. Najbliższe temu sa zestawy które mozna integrować jak np. miejsce na klamce formuli na przykrecenie manetki srama (nie wiem czy shimano tam pasuje)
W rowerze do XC mam dualcontrole ( XT z przerzutką odwrotną XTR ). Zdarza się często, że przy hamowaniu zmienia się przypadkowo biegi. Jak dla mnie nigdy więcej.
Z tego co widzialem sklepie chcialem kupic hydrauliki i kolo pokazal mi wlasnie deore Xt dualcontrol sa to hydrauliczne hamulce wlasnie z klamkomanetkami odpowiednio przygotowane, czy oplaca mi sie kupic wlasnie razem z klamkomanetka czy raczej z samymi klamkami a dokupic do nich manetke??
Thomy240 do ekstremy to jest bezsensowny pomysł. Juz lepiej hamulec z dzwignia, ktora pozwala przykrecic manetke (chociaz nie wiem kto poza formula tak ma)
Thomy240 - mam DC XT 06 od prawie roku - złego słowa nie mogę powiedzieć o nich. Przypadkowa zmiana biegu przy hamowaniu to mit! Wszystko działa świetnie. Ale coś za coś - chciałem teraz zmienić hamulce i muszę wszystko wymieniać ;(
ja tam jak pracowałem w sklepie rowerowym to odradzałem zawsze klamkomanetki. jak ktoś wyżej napisał najlepszym rozwiązaniem jest osobno klamka i manetka, bez względu czy to DC czy zwykła klamkomanetka. przede wszystkim problemem jest wymiana którejś z części, ponieważ trzeba wymieniac całość ... nie wspomnę o sytuacji gdy mamy DC na hydrauliku, to juz dla mnie porażka straszna.
no tak ja osobiscie chce kupic hydrauliki wiadomo jak to sprzedawca mi te doradzał(DC klamkomanetki) ale dzieki rozważe to wszystko i zastanowie sie nad kupnem