Wie ktos moze skad mozna wziac manuala do tego shocka znaczy jakies rysunki przekrojowe itp. bo dostalem go razem z ramka i jeszcze go nie rozkrecalem a nie chcal bym miec jakis niemilych niespodzianek
i jeszcze jedno czy jest w nim jakies tlumienie dobica bo jakos go wogule nie wyczuwam, dobija jak mlot kowalski
DNM Burner
zalezy ktory Burner RC czy RLC.
Z tego co sie orientuje w RLC jest jedynie dodatkowa blokada skoku.
Jeszcze jedno.. jaka masz rame?? bo jak Tosa Inu to sa zamienione pokretla i mozliwe ze krecisz nie tym co musisz:)
W burner RC jest regulacja tlumienia powrotu i naprezenia wstepnego..
moze sprobowac dokrecic naprezenie wtedy nieco sie utwrdzi i pewnie nie bedzie juz problemu...
A co do rozkrecania to bym zdecydowanie odradzal
Pozdrawiam
Z tego co sie orientuje w RLC jest jedynie dodatkowa blokada skoku.
Jeszcze jedno.. jaka masz rame?? bo jak Tosa Inu to sa zamienione pokretla i mozliwe ze krecisz nie tym co musisz:)
W burner RC jest regulacja tlumienia powrotu i naprezenia wstepnego..
moze sprobowac dokrecic naprezenie wtedy nieco sie utwrdzi i pewnie nie bedzie juz problemu...
A co do rozkrecania to bym zdecydowanie odradzal
Pozdrawiam
gg# 1594401
burner rc ma regulacje naprezenia wstepnego, tlumienia odbicia (czerwone pokretlo) i tlumienia kompresji (niebieskie lub zlote pokretlo, zalezy od rocznika). byc moze masz za miekka sprezyne. musisz wtedy sciagnac odpowiednia z ampbike'u przez jakis sklep rowerowy. ja do swojej nowej ramy tez dostalem za miekka i musialem sobie sciagnac ;>
--
http://www.GRBF.com ziom ;]
http://www.GRBF.com ziom ;]
-
- Kontakt:
Nio to prawda, bardziej mi sie zaden nie rozwalal...
Ale burner jest ok , mialem go jakis czas od usera w starym baju, teraz w dm go mam i nie narzekam, dziala juz miesiac ( wow... dla st8rc to czasem byl wyczyn ;d ) Zobaczymy co bedzie dalej.
Czasami masz zamienione pokretelka w ten sposob ze masz na odwrot regulacje, sproboj skrajnych ustawien. Jezeli jest mocno za miekki to tylko sprezyna, jesli jednak Dobijazs dopiero po mocnm jebnieciu to sproboj dodac NIECO tlumienia kompresji ( nie przesadz bo wysadzisz tlumik... )
Ale burner jest ok , mialem go jakis czas od usera w starym baju, teraz w dm go mam i nie narzekam, dziala juz miesiac ( wow... dla st8rc to czasem byl wyczyn ;d ) Zobaczymy co bedzie dalej.
Czasami masz zamienione pokretelka w ten sposob ze masz na odwrot regulacje, sproboj skrajnych ustawien. Jezeli jest mocno za miekki to tylko sprezyna, jesli jednak Dobijazs dopiero po mocnm jebnieciu to sproboj dodac NIECO tlumienia kompresji ( nie przesadz bo wysadzisz tlumik... )
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
a wiecie moze jak sie pompuje tego amora bo tak czuje ze jest za malo powietrza bo jak sie ustawi dobicie na harda to olej nie zdaza wrucic do głównej komory i to przez to amor dobija na kazdym dropie
a co do tego pompowania to tak czuje ze jest tam zawór typu piłkowego (tzn taki jak w piłce do koszykówki, blok gumy z nacięciem w środku) to moze trza sie zaopatrzeć w igłe i podłączyc ja do pomki
a co do tego pompowania to tak czuje ze jest tam zawór typu piłkowego (tzn taki jak w piłce do koszykówki, blok gumy z nacięciem w środku) to moze trza sie zaopatrzeć w igłe i podłączyc ja do pomki