przesyłka rowerów
przesyłka rowerów
Moge kupic rower w Anglii. ALe bez paragony i nie moge o sam przetransportować. Ile kosztowało by przesłanie pocztą np. z Londynu do Warszawy? Prosze o poważne odpowiedzi
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
hoss_rider_k chyba sobie kpisz ! (nie bierz tego do siebie)
Wysyłka ramy ! kosztuje około 85 GBP - własnie do mnie leci taka rama.
Global Priority From 4 days Tracked £170.99
Masz tutaj ze strony Royal Mail dla paczki 100x30x160 cm o wadze 20kg, z trackingiem i ubezpieczeniem na 150 funtów. Wysyłka wynosi 170 GBP czyli 720 zł.
Wysyłka z Anglii jest cholernie DROGA, na kurierów nie licz bo dopiero zapłacisz jak za woły. Kiedyś DHL za wysyłkę roweru, w pudle oryginalnym, na Litwe mi policzył 800 zł.
Generalnie TANIEJ jest wysłać coś ze Stanów do PL niż a Anglii (UK) do PL.
Pozdrawiamn
Wysyłka ramy ! kosztuje około 85 GBP - własnie do mnie leci taka rama.
Global Priority From 4 days Tracked £170.99
Masz tutaj ze strony Royal Mail dla paczki 100x30x160 cm o wadze 20kg, z trackingiem i ubezpieczeniem na 150 funtów. Wysyłka wynosi 170 GBP czyli 720 zł.
Wysyłka z Anglii jest cholernie DROGA, na kurierów nie licz bo dopiero zapłacisz jak za woły. Kiedyś DHL za wysyłkę roweru, w pudle oryginalnym, na Litwe mi policzył 800 zł.
Generalnie TANIEJ jest wysłać coś ze Stanów do PL niż a Anglii (UK) do PL.
Pozdrawiamn
Najtańsza ZAWSZE będzie zwykła poczta, w przypadku UK nazywa się to "Royal Maila".
Zawsze masz kilka różnych usług, czyli expres, paczka normalna, ubezpieczona, nie ubezpieczona, to wszystko kształtuje cenę.
Pamiętaj tylko o tym, że nawet poczta ma coś takiego jak maksymalny wymiar paczki, rama lub amor się zmieszczą i będzie bez problemu, ale cały rower przekroczy rozmiar paczki i wysyłka może kosztować dużo więcej.
Zapytam dziś kolegi który niedawno wysyłał z UK do polski cały rower na 223 z Juniorem i dam znać.
Pozdrawiam
Zawsze masz kilka różnych usług, czyli expres, paczka normalna, ubezpieczona, nie ubezpieczona, to wszystko kształtuje cenę.
Pamiętaj tylko o tym, że nawet poczta ma coś takiego jak maksymalny wymiar paczki, rama lub amor się zmieszczą i będzie bez problemu, ale cały rower przekroczy rozmiar paczki i wysyłka może kosztować dużo więcej.
Zapytam dziś kolegi który niedawno wysyłał z UK do polski cały rower na 223 z Juniorem i dam znać.
Pozdrawiam
No raczej by kosztowalo... Bo tak .. Na lotnisku mozesz miec 11kg bagazu a rower wazy 20 !! a po drugie to nie lecisz chyba do stanow z portfelem w kieszenie tylko masz jeszcze jakies swoje rzeczy.. chodzi mi o to ile sie doplaca jak masz nadbagaz. jedynym optymalnym rozwiazaniem bylo by kupienie samej ramy i amora :P
http://tusiu.pinkbike.com/