Dziwny problem z hamulcami.

Domi
Kontakt:

Dziwny problem z hamulcami.

Post autor: Domi »

Siemka. Fakt że hamulec z tyłu mam jakiś dupiaty V - break aleniestety niestac mnie na lepszy. Obręcz to alexrims supra MT. Problem mam taki że z dnia na dzień jak regulowałem klamke to coś sie popsuło. Niby ustawiłem sobie bięknie lecz hamulec wogole nie hamuje. Moge cisnąc tą klamką ile wlezie i nic. Przy regulacji hamulca smarowałem linke i wszystko było jak najbardziej ok. Puki nie wsiadłem na rower i sie nie przejechałem na nim ;/ wiecie co mogło sie stac?? klocki mam nowe wiec one odpadaja. Niewiem juz co robic...na razie jestem dosłownie BREAKLESS ;/ A tak na marginesie jakie V breaki polecacie do 30 zł na jedno koło?? bo musze je wymienic jak najszybciej
grayhill
Kontakt:

Post autor: grayhill »

a może podczas smarowania linek troszkę oleju padło na felgę i dlatego nie łapie ja radzę abyś się udał do rowerowego z tym nim jeszcze bardziej namieszasz i hamulce kompletnie nie będą sie do niczego nadawały
pozdro
rower ponad wszystko :-P
SzyszkaRider
Kontakt:

Post autor: SzyszkaRider »

ale może klamka sie popsuła...a co do hampli do 30 zl to polecam TEKTRO...może nie jakieś super hamulce ale siła hamowania jak na v-braki jest super :) :D
...
Arkadikos
Kontakt:

Post autor: Arkadikos »

I sprawdź jeszcze raz naciąg linki bo może podczas regulacji pancerz był źle poprowadzony.
Jeśli koniecznie chcesz nowy w tej cenie to nic wybitnego nie znajdziesz.
Tektro są git ;p Ewentualnie coś z Shimano...
tasma
Kontakt:

Post autor: tasma »

odcinek linki który łapie szczęka mogłeś nasmarować i gdy hamujesz to nie utrzymi linki tylko sie ślizga tez tak miałem
LOVE STREET RIDING
ODPOWIEDZ