Jak ustawic tloczki w grimeca sys 8?
Jak ustawic tloczki w grimeca sys 8?
Ustawilem wszystko idealnie na wyjetych klockach, ze z nanometrem mozna by patrzyc czy wszystko jest równo, ale jak wkladam klocki i zaciskam hamulec to klocki od wewnetrznej wysuwaja sie o kawaleczek bardziej przez co maksymalna sila zacisku wypada troszke bardziej na zewnątrz i tarcza musi sie leciutko odginac. A nie mam pomyslu jak zrobic zeby bylo dobrze?
Może masz trochę powietrza po jednej stronie w zacisku.
Ale jeśli hamulec działa zadowalająco możesz skontrować sam zacisk cieniutkimi podkładeczkami z racji systemu mocowania w standardzie IS. (szkoda że Grimeca nie powstała nigdy w PM bo śmiem twierdzić że mogłaby być na wielu rynkach liderem). Ja do swojej miałem takie podkładki chyba nawet w zestawie.
Pozdrawiam
Ale jeśli hamulec działa zadowalająco możesz skontrować sam zacisk cieniutkimi podkładeczkami z racji systemu mocowania w standardzie IS. (szkoda że Grimeca nie powstała nigdy w PM bo śmiem twierdzić że mogłaby być na wielu rynkach liderem). Ja do swojej miałem takie podkładki chyba nawet w zestawie.
Pozdrawiam
a czy jesli od nowosci mam tak, ze kolo sie blokuje dopiero prawie przy maksymalnym zacisnieciu, to znak ze jest za malo plynu czy czego?
edit.
Znalazlem cos takiego:
edit.
Znalazlem cos takiego:
Czyli ze odkrecam tam przy klamce te dwie srubki, zdejmuje pokrywke i... dalej co?Żeby skrócić skok jałowy klamki trzeba przy wyciągniętej z zacisku tarczy nacisnąć klamkę tak by klocki dotknęły się, a potem rozepchać je śrubokrętem tylko tyle żeby dało się włożyć tarczę. Poza tym musi być pełen zbiornik wyrównawczy (nie wciągnięta membrana).