pomocy!
pomocy!
cze mam prblem bo nie moge zamontowac sountora . odkrecilem starego amorka juz montuje sountora a tu nie ma tego grzybka w w rurze od amortyzatora , da sie to kupic?? a jak to jaki kupic?? i czy ktos juz sam skracal sobie rurue od amortyzatora bo byla za dluga????
Musisz zdjac tego grzybka z poprzedniego amora :P Najlepiej jak wymieniasz amora to razem ze sterami (chyba ze masz calkiem nowe i nic im nie dolega). Nie wiem czy takiego grzyba da sie dokupic najlepiej posc do jakiegos slusarz i pokazac mu to i zeby zrobil takie samo...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=421713
gg: 934712
gg: 934712
Ten grzybek... to chodzi o taka gwiazdke w rurze sterowej starego amora?
Jesli tak to idziesz do sklepu i za 10 zeta kupujesz taka gwiazdke i wbijasz do amora. Tylko rowno bo potem juz jej nie wyciagniesz :-)
A rure sterowa ucinasz jak juz dokladnie zmierzysz ile jest Ci jej potrzebne.
Tzn. Wkladasz amora. Mamietaj zeby sprawdzic czy stery siedza dobrze. Potem zakladasz podkladki pod mostek jesli chcesz zeby byly potem mostek i patrzysz ile rury zostaje . zaznaczasz i ucinasz ... i juz .
Jesli tak to idziesz do sklepu i za 10 zeta kupujesz taka gwiazdke i wbijasz do amora. Tylko rowno bo potem juz jej nie wyciagniesz :-)
A rure sterowa ucinasz jak juz dokladnie zmierzysz ile jest Ci jej potrzebne.
Tzn. Wkladasz amora. Mamietaj zeby sprawdzic czy stery siedza dobrze. Potem zakladasz podkladki pod mostek jesli chcesz zeby byly potem mostek i patrzysz ile rury zostaje . zaznaczasz i ucinasz ... i juz .
Ja kupuje giazdke za 4 złote równo wbijami skręcem i jest ok ale gwiazdki się raczej już z rury sterowej nie wyciąga tylko przeważnie wybija w dół. Co innego jeśli masz całą szyszke (headlock) np. Conix (chyba tak się to pisze) ale to jest wydatek około 15-25 zł ale nawet się opłaca jeśli często roskręcasz bo wkładasz i potem beż problemu możesz wyjąć i znowu włożyć.
-
- Kontakt:
Zajeb...... sie mozna nameczyć z szyszką , gwiazdką , jak sie nie umie to morzna nieżle zjebac że sie stery ******* bo szyszka nieróweno za głęboko itp najlepiej wbijać przeż drewniany kołek wiesz taki pobijak drewniany żeby nie pogiąć poszczegulnych żeberek i powoli nic nie na chama niewbij za głęboko aby ci sruby starczyło pozdro
Redbull doda ci skrzydeł / Ja latam ,on lata, jasne głupki pełny serwis.
-
- Kontakt:
Zajeb...... sie mozna nameczyć z szyszką , gwiazdką , jak sie nie umie to morzna nieżle zjebac że sie stery ******* bo szyszka nieróweno za głęboko itp najlepiej wbijać przeż drewniany kołek wiesz taki pobijak drewniany żeby nie pogiąć poszczegulnych żeberek i powoli nic nie na chama niewbij za głęboko aby ci sruby starczyło pozdro
Redbull doda ci skrzydeł / Ja latam ,on lata, jasne głupki pełny serwis.
po kiego grzyba drewienko najlepiej gwiazdke nakrecic na jakąś srube M6 i pukając mlotkiem w srube wbijac gwiazdke w rure sterową wtedy łatwo tez kontrolowac czy prosto sie wbija bo jak idzie krzywo to sie z boku w srube puknie i sie wyprostuje, a juz najlepiej to miec specjalny nabijak z rownoleglym prowadzeniem :D