Big Hit na cos lzejszego- ale na co??

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

GrzesiekrK to masz cos nie tak z bh. Stinky to gorsza rama od big hita. Gorsza geometria i praca. Albo zla sprezyne masz albo damper ci sie zamuli. Ew. kumpel ma jakies cudo w tym stinky.
Swoja droga 1600zl jak masz to nie zmieniaj ramy bo tyle mniej wiecej uzywka BH stoi i w tej cenie trudno o cos lepszego jak nie przemycisz ze stanow bika.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Spaced, GrzesiekrK podobno już sprzedał BH.. Nieporozumienie jak dla mnie..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
GrzesiekrK
Kontakt:

Post autor: GrzesiekrK »

a co powiecie o Dabomb moab bomb bo tez jest w cenie, albo mongoose black diamont ktore jest na allegro?
gg: 5210092
Spaced
moderator
Kontakt:

GrzesiekrK Mongose black diamond to jest tak 10x lepsza rama od da bomba. Black diamonda bym bral bo to bardzo fajna ramka.
Da bomby pekaja i maja wiecej wad konstrukcyjnych niz chinskie podrobki europejskich aut.
re5pect
Kontakt:

Post autor: re5pect »

poszperaj dokładnie na ebay.de jak ma być lekkie to najlepiej jednozawias (no chyba że nie lubisz progresywnej pracy zawieszenia). Wśród jednozawiasów porozglądaj się za ramami: Orange, Nicolai 8) , Trek (niedawno Trek Diesel poszedł z damperem za 1500zł na ebay.co.uk :shock: ) Wśród wielozawiasów hmm... Na pewno nie Kona!!
gg: 4709451
Spaced
moderator
Kontakt:

re5pect Kona to jednozawias, a z jednozawiasow bym na commencale lookal bardziej niz na treka bo fajniejsze produkty. Nicolaia to raczej starego w tej cenie znajdzie bo piorunsko droga firma.
GrzesiekrK
Kontakt:

http://img141.imageshack.us/my.php?imag ... 007se4.jpg

jescze ta ramke moge miec z revoxem w tej cenie, szczerze mowiac nawet nie wiem co to jest;/
Spaced
moderator
Kontakt:

GrzesiekrK to chyba jest jamis diablo ale lepiej brac goose moim zdaniem.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

GrzesiekrK - troszkę już widziałem, ale to jakiś "twór" .. Fsr z Vpp połączony.. Niech mnie ktoś oświeci cóż to jest.. Na początku myślałem że jakiś Astrix ale ten dolny link nie pasi...
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
GrzesiekrK
Kontakt:

na gieldzie na dhzonie jest jako DunCon ElChuppacabra, ale jakos na
Dc z zadnej strony mi to ni wyglada dlateo pytam
Spaced
moderator
Kontakt:

GrzesiekrK to to jest strasznie stara rama duncona - katalogowa rama bez polotu. Trwala raczej tez nie. Tylko mongoose bedzie w stanie big hitowi dorownac praca. Wszystkie inne pomysly to downgrade tak na prawde.
GrzesiekrK
Kontakt:

no to na 99% biore tego mongoosa ale znowu tam jest sztywna os;/

musze sie pozbyc ns coastera praktycznie nowego na gwarze, i ile moge wolac za ta piaste, w lesie doslowanie 4 razy bylem na niej. ani mniej ani wiecej, dlatego jest nowa. i nie wiem ile wolac.
emhyr
Kontakt:

Post autor: emhyr »

minimum 20% mniej niz za nowa np w rowerowy.com
GrzesiekrK
Kontakt:

taaaa, no i problem powrocil;/

wygralem aukcjie tego moongose i gosc sie wogole nie oddzywa,
napisalem do niego to mi odpisal czy jestem zainteresowany, odpisalem ze tak. Kontakt sie urwal. Pisze maile i nic, pisze smsy i nic, dzwonie to slysze: abonent czasowo poza zasiegiem.

Dlatego od nowa zaczynam poszukiwac ramki bo nie mam czasu na kogos zabawe w allegro.

jak jakies ramki proponujecie z allegro czy cos to piszcze.

jest big hit 06 z vanilla r ktory mi sie nie przyda bo mam jescze vanille rc
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

po co zwracasz uwage na big hit skoro go sperzedales?? :| szukaj wiecej na ebayu..

pozdroooo
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

Michal4X pisze:po co zwracasz uwage na big hit skoro go sperzedales?? Neutral szukaj wiecej na ebayu..
Bo miał starego big hita i chce może mieć nowszy model?
GrzesiekrK
Kontakt:

Michal4X chodzilo mi o Big Hita 06, wczesniej mialem 04 ten stary model pod kolo 24.

no i teraz doszla oferta Stinky 06 DHX3 z nowym wahaczem - 1700zl

czy

Big Hit 06 Vanilla R - 1550zl

pytam specjalistow, fakt wczesniej bylem uparty na kone ale z tego co czytam to wahacz lipny jest w konach. Nie chec uwazac na rowerz zebym czegos nie urwal czy cos w tym stylu, ja chec jezdzic nie myslac ze cos mi sie zlamie urwie albo co kolwiek innego. Co radzicie?? (juz nie bede męczyl was tymi pytaniami:P )
suchyFR
Kontakt:

Post autor: suchyFR »

Weź nowego Big Hita ;)
snizy
Kontakt:

Post autor: snizy »

Może się wypowiem na temat ramki Moongowsa Black Diamond bo jestem takowej posiadaczem, a nie za bardzo można spotkać te ramki w Polsce, widziałem jedną na zawodach - startował na niej jakiś Czech. Więc posiadam nową sztukę z ebay, użytkowana od pół roku w tym kilka zawodów, pierwsze zmiany jakie przeszła to wymiana dampera - fabryczny Manitou posiadał sprężynę 350LBS która była za twarda - ważę prawie 75 kg:) Kupiłem okazyjnie używanego powietrznego X Fusiona 2 DC, od tej pory zawiecha odżyła, wybiera dosłownie wszystko, praca super liniowa, mam ustawioną małą progresje końca skoku, więc zdarza mi sie dobić zawieszenie - 19 cm skoku. Naprawdę polecam powietrzne dampery do tej ramy:) Co do geometrii i wrażeń z jazdy - rama moim zdaniem ma bardzo dobrą geometrię, duży kąt wyprzedzenia widelca, spisuje się rewelacyjne przy dużych prędkościach, bardzo dobrze wchodzi w bandy - wręcz genialnie, co do płaskich zakrętów jest już ciutkę gorzej - znam lepsze konstrukcje. Co do pracy zawieszenia - największa zaleta RAMA NIE KOPIE przy zamykaniu zawieszenia, nie ma wpływu hamowanie na pracę zawieszenia (sic), co do bujania - to niestety buja - sporo mniej niż inne konstrukcje.. PS jakbyś był zainteresowany tą ramką to daj znać - mam Swoje dojście:)
ODPOWIEDZ