Rower NIJOJAI - jaja jak berety...
ADDyFG eee nigdy nie kupowalem takiego telefonu bo telefon mozna miec za 1zl nawet w durnych ofertach na karte teraz? Na allegro tez za grosze chodza? Kupowanie kradzionego tylko po to, zeby miec fajny gadżet jest jeszcze gorsze niz kupowanie kradzionego bika bo bika do FR za złotówke spellniajacego swoja role nie kupisz.
Panowie. Teraz to trzeba szybko coś zrobić żeby nikt nie wygrał aukcji... Jakiś allegrowicz wygra aukcje, zapłaci, weźmie rower i co? I uczciwemu kolesiowi wezmą rower. Zostały tylko 3 dni na aukcji... Trzeba coś wykombinować żeby koleś wycofał aukcje razem z wycofaniem ofert... Chyba że po zakończeniu aukcji napisze maila do zwycięzcy o całej zaistniałej sytuacji?
gg: 4709451
-
- moderator
- Kontakt:
motomysz pisze:ROWER JEST KRADZIONY !!
Oto co odpisali mi z Niemiec:
Hallo!!
Vielen Dank für die Mail, das Bike ist geklaut, kann man das bike nicht
ersteigern???
mfg
der
reuber
Dla tych co po Niemiecku nie mówią, koleś dziękuje za maila, pisze że rower skradziono i pyta czy został już zlicytowany...
Jest to ktoś to dobrze mówi po niemiecku ? Proszę jednocześnie o niepodejmowanie żadnych działań !!
Spaced pisze:re5pect ale nie ma gwarancji ze rower jest zajumany. Zadzwonic do typka z allegro trzeba i tyle
To w koncu jak jest kolego Spaced ?

Trzeba to zglosic do allegro a niemcy niech zalatwiaja sprawe na policji
-fak ess teraz chyba konto bede musial zmienic bo wychodzi ze jestem handlarzem kradzionych towarowSpaced pisze:
ADDyFG eee nigdy nie kupowalem takiego telefonu bo telefon mozna miec za 1zl nawet w durnych ofertach na karte teraz? Na allegro tez za grosze chodza? Kupowanie kradzionego tylko po to, zeby miec fajny gadżet jest jeszcze gorsze niz kupowanie kradzionego bika bo bika do FR

http://img165.imageshack.us/img165/2029/beztytuuwm8.png
ADDyFG ze znajomych, których widze regularnie NIKT nie ma takiego telefonu. Zreszta kiedyś? Ile 3-4 lata temu? 5 lat temu? Wtedy tez telefony na karte byly drozsze. Zreszta cholera czy wszystko w zyciu ma byc za darmo i jak kogos nie stac to ma zapieprzyc? Zreszta jakie to wytłumaczenie - ze kiedys gimnazjalisty nie bylo stać na telefon to teraz sie kupuje kradzione? Bo mowimy o czasie terazniejszym. Inna sprawa, ze gimnazjaliscie jest tak potrzebny telefon komórkowy... Mialem w gimnazjum komórke i efekt byl tylko taki ze wywalana kasa na glupie rozmowy, ktore mozna bylo zalatwic 1 godzine pozniej na zywo czy z domowego.
Kurde ale nie musisz mi tlumaczyc tego ze jak kogos nie stac to ma krasc, bo mnie stac i nie krade, brzydze sie zlodziejami bo mi z szatni na treningu 2razy fon zginal, ale rzecz w tym ze ktos ten fon kupil, tak? i to nie kupuja ci biedni co kradna tylko ci co maja zeby kupic
Po kolejne to jak ja bym kupil ten rower na aukcji to wydaje mi sie ze nie uczestnicze w kradziezy nawet posrednio to ktos wystawil na aukcji rower kradziony i mi sprzedawal, mysle ze on by mial sprawe za paserstwo a ja moglbym go sadzic przez allegro ze mi kradziony towar sprzedal i jeszcze o odszkodowanie go zaskarzyc
Dlatego nie rozumiem wybuchu niektorych osob, ja nie ukradlem i kupuje na legalnym portalu aukcyjnym w ktorego regulaminie wyraznie pisze ze kradzionych towarow nie mozna wystawiac- co innego jakby ktos do mnie na privie pisal ze ma cos takiego do sprzedania, a przez allegro-jeb**e mnie to, mam okazje kupuje, i sie nie przejmuje bo to sprzedawca poprzez zaakceptowanie regulaminu jest winny. Mowie: co innego jakby na forum chcial sprzedac, czy gieldzie ale na allegro to wiecie, bez cisnienia bym bika kupil a w razie czego sprzedawca mi kesz oddaje:)

-
- Kontakt:
ADDyFG ale to, ze on ci sprzedal kradziony rower to jest dalej paserstwo, nie osobny paragraf i prosze cie nie rob z siebie w takim przypadku strony pokrzywdzonej bo sam powiedziales, ze swiadomie bys ten rower kupil. Uczestniczysz w procederze kradzierzy poniewaz tworzysz rynek i zapotrzebowanie. Jakby typek roweru nie sprzedal to by sie raczej nie kwapil krasc. To, czy kupujesz kradziony towar na szaro czy legalnie przez allegro nie zmienia faktu, ze swiadomie kupujesz sprzet kradziony i utwierdzasz w przekonaniu takiego typa, ze opłaca sie kraść. Z tego co widze to masz takie podejscie, ze skoro jest to oficialnie sprzedawane i opodatkowane (bo allegro w teori jest) to jest to zupelnie ok ze kupujesz cos kradzionego? Jaka to jest róznica? I czy ja dobrze widze, ze myslisz tak, ze albo ci typ odda kase, a jak nikt sie po kradziony rower nie zgłosi to wygrales bo tanio rower kupiles? Odbije ci sie to kiedy i tobie rower podpierdola bo bedzie takich typków jak ty duzo wiec rowery beda łysolki kraść.
Sry mialem cie za rozsądnego i calkiem pożadnego faceta ale to co tu piszesz to jest na prawde smutne. Nie próbuj racjonalizowac swojego poprzedniego posta na sile, zeby zle na tym nie wyjsc bo sie pograżasz tylko przyznaj sie do błedu. Na pewno mniej na tym stracisz.
Sry mialem cie za rozsądnego i calkiem pożadnego faceta ale to co tu piszesz to jest na prawde smutne. Nie próbuj racjonalizowac swojego poprzedniego posta na sile, zeby zle na tym nie wyjsc bo sie pograżasz tylko przyznaj sie do błedu. Na pewno mniej na tym stracisz.
hmm, jezeli przez allegro sprawa by byla zalatwiona <taka bralem pod uwage> to nie wydaje mi sie by mnie udupili, raczej ja bym mogl grac pokrzywdzonego <majac swiadomosc ze kupile rower z podejrzanej aukcji> ale nie wazne juz aspekty prawne, powiedzmy ze JA bym kupil myslac ze mam ''dupochrona'' jak bym nie mial pewnosci bezpieczenstwa to nie kupilbym....A zlodziej nie kradnie dklatego ze ma rynek zbytu tylko dlatego ze sie taki urodzil, to juz charakter taki ze ma okazje to cos podp*** i mysli ze swieci, tym tokiem myslenia idac wytlumacz dlaczego np. w marketach gnojki kradna np. jajko niespodzianke, czy gumy do zucia, nie mowie o dzieciach tylko nastolatkach, nie dlatego ze ich nie stac-tak sa nauczeni przez rodzicow tolerujacych ich zachowanie nie mam racji?
ADDyFG porównanie jest głupie. Jajka z niespodzianka i pierdoly kradna dzieciaki bo latwo je zużyć ale jak taki typek kradnie kilka rowerów w miesiacu i nie mogłby ich sprzedac to myslisz, ze dalej by kradl? Po kilku latach by mu sie w domu nie miescily. Sugerujesz ze wiekszość kradzieży rowerowych to dzieło Kleptomanów (wikipedia jak nie wiesz - bo tacy ludzie kradna z "nautury") ? To by sugerowalo, ze mamy epidemie tej choroby psychicznej w naszym kraju. Ciekawe jest równiez to, ze wiecej kleptomanów jest w krajach biednych? Bo to wynika z tego co mowisz skoro wszyscy zlodzieje kradna z natury. Co wywoluje ta chorobe? Brak pieniedzy wywoluje bezposrednio choroby umyslowe? Czlowieku ci ludzie kradna bo to dla nich łatwe źródlo dochodu. Źródło, które TY TWORZYSZ !!! Nie byloby ciebie nie mieliby co z rowerami zrobic i nie mieliby z tego kasy wiec ukradliby w najlepszym razie bika dla siebie i kumpli i na tym by sie skonczylo.
A co bycia pokrzywdzonym to jak ty mialbys pokrzywdzony. Kupiles rower po okazyjnej cenie? Za kazdym razem jak udaje mi sie cos po znizce kupic to placze z nieszczescia, ze mnie tak los pokrzywdził. Zreszta jak ten typ sam kradnie to to jest dalej z twojej strony paserstwo i za to sie siedzi.
A co bycia pokrzywdzonym to jak ty mialbys pokrzywdzony. Kupiles rower po okazyjnej cenie? Za kazdym razem jak udaje mi sie cos po znizce kupic to placze z nieszczescia, ze mnie tak los pokrzywdził. Zreszta jak ten typ sam kradnie to to jest dalej z twojej strony paserstwo i za to sie siedzi.
ADDyFG co innego kradziez dla siebie i kradziez zeby sprzedac.. zadnej oczywiscie nieusprawiedliwiam ale nikt nie kradnie np 20 rowerow bo taka jego natura tylko dlatego ze chce zarobic, gdyby nikt tych rowerow nie kupowal to przestalby je krasc! Jak dlamnie jesli swiadomie kupilbys kradziony rower to jestes takim samym zlodziejem jak ten co go ukradl
http://www.pinkbike.com/u/szakal/album/
gdyby nie bylo rynku zbytu to ni bylo o wiele mniej kradziezy. a ze w polsce ten rynek jest duzy... bo wielu ludzi nie stac poprostu na wiele zeczy a kradzione towary są tansze sporo wiec kupują. proste. a polska jest jednym z lepszych przykladow wlasnie takiego zachowania bo pensje w polsce są okropnie niskie. Dla porownania jak bylem w norwegii dowiedzialem sie ze tam nauczyciel w szkole zarabia przecietnie kolo 8/10 tysiecy koron co daje na polskie kolo 4/5 tysiecy, zas w polsce dyplomowany nauczyciel po 15 latach nauczania zarabia 1800zl.