Tor Dirt jumping
-
- Kontakt:
Tor Dirt jumping
Chce z kumplem zrobić własny tor dj i nie wiem co o tym sądzicie mam ok 600 m2 na tor własnej ziemi wiedz mam jakiś tam możliwość
-
- Kontakt:
chlopie to nie byla krytyka tylko fakt. bo tam w ogole pytania nie bylo. nawet znaku zapytania nie widzialem w Twoim poscie. wiec sie nie dziw ze taka dostales odpowiedz. ja Ci moge chętnie pomóc tylko sie dokladnie sprecyzuj co Ty chcesz, bo ja tez moge se powiedziec " robie z kumplami tor, co wy na to. ". pisz smialo tylko wiedz najpierw o co Ci chodzi
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ght=budowa
Obadaj te linki i forumową szukajke bo znajdziesz tam sporo informacji które powinny cie zainteresowac.
Obadaj te linki i forumową szukajke bo znajdziesz tam sporo informacji które powinny cie zainteresowac.
-
- Kontakt:
no to wiesz... zalezy juz od waszej koncepcji. bo mozesz walnąc drewniany zjadz na rozpęd... a pozniej jak chcesz to moga byc po kolej 3 stoliki albo 3 dirty... ale osobiscie mysle ze wiecej niz 3 sie nie oplaca bo jak bedzie slaby rozped to bedą niedoloty. co do wymiarow to tez zalezy na jakim Ty jestes poziomie bo wiadomo ze jak zaczynasz albo cos to 3 metrowej hopy nie zrobisz (mysle tu o wysokosci hopki.) a najlepiej jezeli robisz ta traske z kims kto juz robil kiedys trase, potrafi dobrze wyprofilowac wybicie itd.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
znaczy sie to jest tylko kawałek działki (wieś gospodarstwo) tak że ja tak ok podałem a teraz z starym patrzyłem to mam ok 30 na 30 m wiedz jest sporo miejsca a ja jestem początkujący i chce się mieć na czym uczyć myślałem na początek o stolikach metr podjazd 2 metry góra i 1.5 dł roweru zjazd i wysokość nie wiem może 60 - 110 narazie 

no to sprawa ma sie tak, jak masz jakiegos kolege co juz jakis czas skacze lub pomagal przy budowie toru to go popros o pomoc (zawsze jakas para rąk do pomocy bedzie xD i lepiej Ci profil zrobi.) no i wal ziemie. mowisz takie brzdące, to popros Ojca zeby Ci troche desek kupil, zrobisz z nich cos jakby sztaluge na ziemie, dzieki temu stolik bedzie mocniejszy i dluzej postoi. i co do odleglosci to najlepiej zrob dwa lub trzy stoliki z odstepach (od lądowania do nastepnego wybicia) na okolo 2 dlugosci roweru. a co do rozpedu to najlepiej zbudowac cos w rodzaju drewnianej rampy... (ja osobiscie na dzialce mam jednego dirta troszke ponad 2 metry wysokosci. a rozped robie z dachu domku. mianowicie ojciec dobudowal mi zjadz z dachu (chyba lapiesz jak to wygląda.)
-
- Kontakt:
czarny wiesz jak dla mnie to na razie takie hopki to już są "duże" ale jak ty masz taki zjazd z daszku to nieźle ej a z tyli deskami na hopce to jak by to miało wyglądać bo nie wiem do końca ejj i mam pyt bo np jak zjazd to tam przed hopkami dużo nie musi być a jak rozpęd to nie wiem może tak ok 20 30 m starczy??
no wiec widziales czasm hopki a z nich po bokach wystajac cegly albo cos?? to sluzy temu ze idzie na to mniej ziemi a hopa jest mozniejsza wtedy. stelazyk latwo zrobic, wyobraz sobie hope i robisz jej szkielet z drewna(tylko troche mniejszy) i zasypujesz to. dzieki temu bedzie sie to trzymalo kupy. a rozped to zalezy. 20/30m to bedzie przesada na takie hopki bo na napędzisz i przelecisz ladowanie.