z3 Air, mx air
z3 Air, mx air
Witam:] Stałem się szczęśliwym posiadaczem takowego amortyzatora(z3 air rocznik 2001) Zastanawiam się czy ktoś coś takiego rozkręcał kiedykolwiek.....albo moze jakiegos mx air. Wydaje mi sie ze to jest to samo. Chciałbym popsrtu jkaś rade prze d rozebraniem tego. Na co uważac i wogole. Czy w bombowcach uszczelki(simeringi) wycaiga sie tak samo jak w rst ?? Czyli chamsko śruboketem podwaqzyc? Czy moze ktoś ma jakis fajny patenet na to? Czym to czyscic czy dawac smar na górne golenie pod uszczelki??? Ile wlać oleju do neigo?????????????Mówcie co tam wiecei o serwisowaniu tegoż sprzętu! Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi:]
dualboy
Dualboy nie wiesz mzoe czy uszczelki w powitrznych bombowcahc sa takie same jak w tych sprezynowych??? Wiadomo ze pod koreczkiem jest dodatkowa uszczelka ale chodzi mi o te cale simeringi???? Prosze sie o odpoweidziec!!!
kuźwa
Ech czy nikt nigdy nie rozkrecal bombera??? Tam daje sie jakis samra na jakis czesci...kuźwa ofpowidzial by ktoś
ja rozkrecalem swojego mxc air i nic nadzwyczajnego tam nie ma. uszczelki sa takie same jak w coilach.
zobacz sobie tutaj
http://dax-pc.pl/wit/serwis/bomber/
trzeba uwazac jak bedziesz wyciagal gorne lagi zeby uszczelek nie porwac. jak je bedziesz skladal do kupy tez. no i oczywiscie dokrecajac gorne korki i te od dolu by oringow nie rozerwac. a wszystkie uszczelki przed skreceniem posmaruj swierzym olejem. zbieraczy nie zdejmuj bo ciezko je pozniej spasowac. wyplucz je dokladnie i bedzie gites.
powodzenia:)
zobacz sobie tutaj
http://dax-pc.pl/wit/serwis/bomber/
trzeba uwazac jak bedziesz wyciagal gorne lagi zeby uszczelek nie porwac. jak je bedziesz skladal do kupy tez. no i oczywiscie dokrecajac gorne korki i te od dolu by oringow nie rozerwac. a wszystkie uszczelki przed skreceniem posmaruj swierzym olejem. zbieraczy nie zdejmuj bo ciezko je pozniej spasowac. wyplucz je dokladnie i bedzie gites.
powodzenia:)