Góra ślęża koło Sobótki (Dolnyśląsk)

mosbergus
Kontakt:

Góra ślęża koło Sobótki (Dolnyśląsk)

Post autor: mosbergus »

Siemka. Jeździł ktoś tam ? Są tam jakieś trasy dh/fr ? Wiem że są tam 2 wyciągi. Może ktoś ma jakieś fajne info ? Bo jest to typowo weekendowo-świąteczna góra gdzie wpada dużo ludzi jak ma wolne z okolic więc może coś się w kierunku kolarstwa grawitacyjnego tam rozwinęło... Wiem że jakaś tam polska grupka (nie pamiętam nazwy) która śmiga po kraju i zalicza różne miejscówki była tam (widziałem fotkę) i skakali z jakiegoś zrobionego dropika przez ścieżkę.

Sorka za składnie itp ale jestem już wykończony i pewnie jutro się będę z tego sam śmiał co napisałem jak coś to walnę jutro edita.
Be free...
instrument
Kontakt:

Post autor: instrument »

jest kilka tras,ale musiał bys sobie je tez tam że poszukac..a te wyciągi to orczyk i na inną góre i nie działaja...:)
slazak
Kontakt:

Post autor: slazak »

traska jest jedna ale nie odnajdziesz jej zamaskowana szlaki są dosyć kamieniste bardzo bym powiedział, wyciągów nie ma a gapa nie znajdziesz też :) mi pokazali chłopaki z wro tam ale nie pomogą Ci tutaj napisz na joy ride tam siędzą
mosbergus
Kontakt:

Post autor: mosbergus »

To nieźle :D A na normalnych szlakach da radę poszaleć bardziej czy tylko prosta jazda po kamieniach ?
Be free...
rekin333
Kontakt:

Post autor: rekin333 »

Często tam bywam, ale na pieszo. Nie widziałem specjalnie ciekawych miejsc. Z perspektywy szlaku są widoczne albo proste jak strzała do samego dołu trasy, albo wręcz nadające się do wspinaczki górskiej.

Jak ktoś napisał wyżej trasy na 100% są, bo jest to godna góra fr/dh, ale są to trasy dzikie, o których mało kto w ogóle wie. :(

Grupa, która tam się kiedyś pojawiła i robiła trasy, albo poprostu wyznaczała szlaki piesze, juz dobrze nie pamiętam, nazywała się... MONGOOSE. :/
http://tnij.org/allegro333 | http://www.pinkbike.com/photo/2621347/
ODPOWIEDZ