Lewa korba na kwadrat POMOCY!!

Wiktor4 Pisz
Kontakt:

Lewa korba na kwadrat POMOCY!!

Post autor: Wiktor4 Pisz »

Witam !
Mam problem ze sciągnięciem lewego ramienia korby na kwadrat, jest to pożyczona korba od kumpla która ma pojechany gwint do sciągacza którego poprostu nie idzie wkręcić. Co mogę zrobić żeby sciągnąć tą korbę? tymczasowo spróbowałem odkręcić śrubę i pojeździć na odkręconej korbie, popryskałem ją płynem penetrującym.
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam!
Dirrrt !
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

No to jeśli bo dobroci nie chciała zejśc to chyba trzeba będzie zastosować rozwiązania siłowe. Gumowy młotek czy młotek i deseczka i jedziesz :)
klopsiq
Kontakt:

Post autor: klopsiq »

też tak miałem raz dawno temu. dalem do serwisu nagwintowali mi werjscie do sciągacza i szerszym sciągaczem sciągneli , pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/3295191/ <-superman! :*
Wiktor4 Pisz
Kontakt:

Post autor: Wiktor4 Pisz »

Okej, dzięki za opdowiedź, może coś wyjdzie...
Dirrrt !
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

polej olejem, zostaw na noc, rano pojedz sie przejechac to bankowo odleci.. tylko potem nie zapomnij tego dobrze przemyc benzyna albo czyms zeby pozbyc sie oleju

pozdroooo
Pavqn
Kontakt:

Post autor: Pavqn »

Też miałem styczność z tym problemem, i to nie raz :D Raz jak kumpel nie mógł ściągnąć, to rozebraliśmy cały rower, zostawiając tylko rame z tym ramieniem. 2 Osoby stały na ramie, a 3-cia skakała po tym ramieniu, aż sie poluzowało - Opcja desperacja, ale to polecam na ostateczność. No, chyba że to nie pomoże to wtedy polecam szlifierke !
ODPOWIEDZ