eos 400D
eos 400D
siemka wiem ze byl post na temat aparatow jakies 4 dni temu ale moje pytanie troszke inne , bo ja aparat juz mam a mianowicie canon eos 400D NON I WIADOMO STANDARD LUNETA TO KICHA , MIALEM POZYCZONA OD KUMPLA NA TYDZIEN JAKAS NO NAME ze 200 mm . Poczeba mi porady jaka by byla najodpowiedniejsza do mojego canona chodzi mi o przede wszystkim jasne dobre i szybkie fotosy!!!!! jezeli chodzi o cene to walcie smialo, kumpel pojechal wczoraj do Tokio i moze tak wyrywac elektronike za bezcenn zreszta wieci>> :)
BIG_boy sprecyzuj czy chodzi Ci bardziej o obiekyw profesjonaly czy tańszy amatorski? Bo jeśli chcesz obiektyw z wyższej półki to fajny jest Canon serii L 70-200mm f/4 USM ,cena około 2300zł. Robi bardzo dobre i ostre zdjęcia. Albo jakiś zamiennik np. sigma 70-200mm ex f/2.8 (około 2500zł). Wart uwagi jest również stałoogniskowy Canon serii L 200mm II USM., cena około 2500zł.
BIG_boy no to bierz canona 70-200mm f/4 , on jest najlepszy. Cicho pracuje, jest wytrzymały i dobrze uszczelniony. Co prawda jest troche ciemniejszy niż pozostałe ale w zupełości wystarszy do robienia ostrych zdjęc. A potem jak będziesz potrzebował jakiś zoom standardowy to godny uwagi jest obiektyw sigma 18-50mm ex f/2.8 macro.
re5pect WIEC SADZISZ ZE OBIEKTYW canona 70-200mm f/4 to stary typ??
bo jak wyzej napisal wookie85 ze nic za mnie ostrego zdjecia samo nie zrobi, no wiec wychodzi mi nawet niezle i na standardzie i na tym co mialem pozyczonego na tydzien tylko to to dopiero byl stary obiektyw, ale pacal i nawet nie zle .
bo jak wyzej napisal wookie85 ze nic za mnie ostrego zdjecia samo nie zrobi, no wiec wychodzi mi nawet niezle i na standardzie i na tym co mialem pozyczonego na tydzien tylko to to dopiero byl stary obiektyw, ale pacal i nawet nie zle .
Tutaj masz strone ze zdjeciami z roznych obiektywow -> http://pl.pixel-peeper.com/ myślę, że ułatwi ci to wybór odpowiedniego szkła.
http://krissys.pinkbike.com
-
- Kontakt: