Problem z napędem. :/
-
- Kontakt:
Problem z napędem. :/
Witam Serdecznie!
Mam problem z przepuszczającym zębatkę łańcuchem. Mam zrobionego singla z napinaczej ze starej przeżutki i przy ostatniej zmianie łańcucha coś mi strzelało, myślałem że bębenek w piaście mi sie zje*ał ale to nie to. Założyłem stary łańcuch i ciągle było to samo, zmieniłem korbę i dalej to samo. Jak mocniej nacisne na pedały to korba się kręci a łańcuch stoi w miejscu.
Proszę o jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam!
Mam problem z przepuszczającym zębatkę łańcuchem. Mam zrobionego singla z napinaczej ze starej przeżutki i przy ostatniej zmianie łańcucha coś mi strzelało, myślałem że bębenek w piaście mi sie zje*ał ale to nie to. Założyłem stary łańcuch i ciągle było to samo, zmieniłem korbę i dalej to samo. Jak mocniej nacisne na pedały to korba się kręci a łańcuch stoi w miejscu.
Proszę o jakąkolwiek pomoc.
Pozdrawiam!
Dirrrt !
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
fuck... Jest tak. Jade sobie na rowerku pedałuje delikatnie jest spoko wszystko się kręci, łańcuch trzyma się korby itd. wystarczy że mocniej nacisne na pedał to łańcuch wogóle nie zaczepia się o zębatki blatu korby i stoi w miejscu a blat się przekręca, tak jakby nie było zębatek. Łańcuch jest napięty... Nie wiem jak to wytłumaczyć :/
Dirrrt !
-
- Kontakt:
Wiktor4 Pisz ale wszystkie pomysly zostaly wyczerpane. Jak ci sie lancuch slizga to moze to byc zebatka z tylu albo przodu. Skoro tam sie to nie dzieje, a lancuch jest nowy to moze byc to tylko piasta. No chyba, ze ktos rzucil klątwe na ciebie. Odtańcz tanmiec tiki-taka i powinno byc ok. Mi zawsze na problemy z lancuchem pomaga :P
-
- Kontakt: