3 pytania do znających sie na rzeczy...:P
3 pytania do znających sie na rzeczy...:P
Wiem że już było tysiące takich tematów i probowałem wszytskich sposobów podanych na forum ale ta korba jest bardzo uparta.Chodzi mi żeby zdjąć korbę wraz z suportem(ta korba,starszy model-http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/472 ) i nie posiadam klucza do niej.Mam klucz do korb na taka nakretke ale to cos ma os przelotowa i trzeba specjalnego sciagacza.Nie potrafie jej zdjąć a probowalem młotka,jeżdzić i pare innych sposobow a ona nadal siedzi...:/ I Ile mógłby kosztować serwis we wrocławiu(Zdjęcie korby,suportu,zmienienie napinacza i założenie.)? A druga sprawa,czy zdejmowac przedni hamulec w rowerze dirtowym??:PI jeszcze jedno.Mam koło wycentrowalem je sobie tylko w taki dziki sposób ze jest ono proste tylko ze po jednej stronie jest bliżej ramy(tylne koło) i dalej od drugiej strony.Jak poiwnienem je wyprostować.Wiem ze jest w artykułach ale o takim czymś nie ma mowy tam:/:P
Thx xD
Thx xD
1. Bez klucza do Hollowtecha ani rusz raczej. Więc przygotuj sie na wydatek 20-40zł około.
2. Po co ci hamulec z przodu w dircie? Zbędna waga i tyle. Ja ogólnie preferuje brakeless ale jak masz styki to tył wystarczy.
3. Musisz poprostu przeciągnąc obręcz, kontrując odpowiednie szprychy tak zęby obręcz siedziała prosto. Czyli kręcisz co druga szpryche
2. Po co ci hamulec z przodu w dircie? Zbędna waga i tyle. Ja ogólnie preferuje brakeless ale jak masz styki to tył wystarczy.
3. Musisz poprostu przeciągnąc obręcz, kontrując odpowiednie szprychy tak zęby obręcz siedziała prosto. Czyli kręcisz co druga szpryche
http://www.skiteam.pl/serwis_rowerowy.html Tu masz przykładowy cennik. W mniejszych miastach i mniej znanych serwisach napewno taniej by mieli ale czy będą mieli klucz to nie wiadomo.
eskimos28 siema, idź na serwis harfy harrison (kiedyś na księcia Witolda obok prewencji była ale chyba ją gdzieś przenieśli - zobacz na ich stronie, chociaż jak niedawno byłem to jeszcze tam stacjonowali) i pogadaj z mechanikami na spotkanie indywidualne to zapłacisz taniej
a tak pewnie z 30zł lekko zapłacisz...

Be free...
Dzieki.Harfa nadal tam jest i jeszcze otworzyli na robotniczej<-tam jest odgroma czesci.Wszystko co chcesz:PP A co do zamontowania napinacza to w intersporcie na hallera jest taki facej ktory zna sie narzeczy(sam jezdzi) I zrobi mi to za 15zl.Skladalem tam rower i jest wszytsko dobrze:PP Ej a jak poluzowac.?O co chodzi??:P;>