Shiver DC 2005

micdoma78
Kontakt:

Shiver DC 2005

Post autor: micdoma78 »

Moze ktos mial podobny problem i cos moze doradzic Chodzi mianowicie o to, ze po dzisiejszym wypadzie na jedna z miejscowek zauwazylem male luzy przy regulacjach( rebound, preload) u gory. Wyglada to tak, ze gdy sie podniesie bika i lekko opusci, 3majac przy tym palca na tych regulacjach to da sie je wyczuc. Mozliwe ze po jakims dropie bo wczesniej tego nie bylo...Moze ktos ma jakis pomysl jak to zlikwidowac?!

Z gory dzieki za pomoc...Pzdr
PaTyK
Kontakt:

Post autor: PaTyK »

to nie problem, we wszystkich shiverach mozna to spotkac. w moim wsadziłem pod te "simery" bardzo cienkie podkładki, dodatkowo pod regulacje dałem gumowe uszczeli, skoro i tak troche luzu zostanie to niech przynajmniej nie stuka :)
micdoma78
Kontakt:

Tak myslalem zeby to zrobic...
faktycznie, to stukanie jest troche denerwujace :?
Jakis pomysl skad sie to wzielo :idea: , bo do tej pory wszystko smigalo zajebiscie.
Zastanawia mnie jedynie fakt, ze pojawilo sie w dwoch goleniach jednoczesnie :shock: ...hmmm
Tlumiki czy cos innego???
Johnyk
Kontakt:

Post autor: Johnyk »

Norma w shiverze, też miałem takie w swoim, stukanie jest lekko irytujące, aczkolwiek te podkładki od PaTyKa powinny załatwić sprawe. BTW to pozbyłbym sie na Twoim miejscu szybko tego amora, bo skakanie na nim dropów jest troche niebezpiecznym zajęciem nie mówiąc o jakimś większym katowaniu. Jak dla mnie to nadaje on sie conajwyżej na szoce gdie nie ma nawet krawężników, bo psucie się tego na 10cm krawężniku jest lekko irytujące. Ale to tylko takie małe PS.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

Johnyk a czemu uwazasz ze ten amor sie do Dropow nie nadaje tylko na szose conajwyżej??
micdoma78 weź poprostu wsadz male podkladki pod te korki od regulacji i nie powinno stukac...ja mialem Shivera ale SC i tez mialem ten problem..na dodatek w moim jak reg twardosci na min przestawilem to ciekło a jak na max to nie cieklo z tym regulacji :o
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
micdoma78
Kontakt:

Juz po serwisie...domowym :lol: Podlozylem male podkladki pod siegery i wszystko chula bez najmniejszego luzu i stukania...co najwazniejsze :D
Czy ja wiem czy sie go pozbywac??!..dla mnie smiga sie na nim bez zarzutu, i go nie oszczedzam!
Oprocz wspomnianego problemu to jak dla mnie wyje..ny amorek!Zabawa z nim na dropach malych czy wiekszych tez nie wplynela na moja opinie...

No ale to tylko moje zdanie :wink:

Dzieki za rady i pomoc...
ODPOWIEDZ