witam, chciałbym się Was zapytać co sądzicie na temat tej ramy?
głównie mi chodzi o ocenę marki, jakości wykonania, itp.
przyznam szczerze, że DH interesuje się od niedawna i o tej firmie nic jeszcze nie słyszałem.
będę wdzięczny z jakiekolwiek opinie
aha, roweru chcialbym uzywac (poki co) do lzejszego dh.
no tak, ja raczej stawiałbym na spokojny, bez przesady extremalny dh.
poprostu chcę zasmakować dh na czymś, co nie jest ani najdroższym sprzętem, ani najlepszym, ale też nie takim, na którym bym się rozwalił na pierwszym lepszym skoku.
dlatego znalazłem na oferte ktora mnie zaciekawiła i dlatego pytam.
a po drugie, czy nie jest poniekąd tak, ze o tym czy taka rama nadaje czy nie nadaje sie pod downhill moze przewazyc fakt zainstalowanych komponentow, jak amortyzator z przodu (jego skok np), czy tez skok ramy wynoszacy ok 230.
wiadomo, ze jakby amor z przodu mial 130 to trudno mowic o dh, ale skoro ma 190 to juz raczej blizej mu przeznaczenia pod dh niz inne. podobnie jak ze skokiem ramy, czy tez oponami.
gisges skok ramy to tylko jeden z bardzo wielu faktorów. Ramy z takim skokiem moga tez do FR sluzyc. Geometria na tej ramie nie słuzy szybkiej jezdzie i dlatego jest ci odradzana.
Ja bym takiego setupu do największego naku**iania używał hehe. Do ściagania to ten sprzęt nie jest, wysoki środek ciężkości i duży rozstaw kół.
Wygrać na nim będzie ciężko ale do ostrego nawalania w FR hmm miodzio kloc
PS> jest to moje i tylko moje zdanie może ze względu, że sam czołgiem śmigam hehe.
powiem szczerze, ze udzialu w zawodach nie planuje. chce miec solidny, mocny rowerek do roznorakiej jazdy, ktory sie nie polamie jak skocze z kilku schodkow, masa i wielkosc moze byc wieksza, mi to nie przeszkadza
jeszcze mam takie pytanie z cyklu hm.. osób które nie znają się za dobrze na temacie
w jaki sposób określić, jak już wsiąde na rower, czy amorki są w dobrym stanie?
oczywiscie wiadomo, że najlepiej wsiąść na niego i skoczyć i zobaczyc jak sie zachowuje, ale zalezy mi na sposobie takim "na sucho jakby", tzn jakieś wycieki, sprawdzenie regulacji, itp? dodatkowe czynności etc.
za wszelkie rady z góry thx