POMOCY !!!!!!! zjecahny wielowypust przy odkręcaniu suportu
POMOCY !!!!!!! zjecahny wielowypust przy odkręcaniu suportu
Siema. Przy wykręcaniu suportu Turvativa giga pipe zjechała mi się ta nakrętka po prawej stronie :( Nie wiem jak teraz mam to wykręcić :cry: bez nowego wymiany suportu nici z wyjazdu w góry.
Proszę, poradźcie coś jak to wykręcić
Proszę, poradźcie coś jak to wykręcić
http://www.rowerowy.com/serwis/sciagacz ... vativ.html kup taki i ni ma bata musi zejsc. Ja swoje odkrecałem setki razy i jeszcze nic sie nie wyrobiło.
ja sie podepne moze.. wiec mam pytanko.. czy do dokrecenia/odkrecenia pakietu w signie fr ( nie wiem jaki tam jest ten truvativ..
) potrzebny jest taki klucz jak dal Bombell czy moze taki-> http://www.rowerowy.com/obraz.php5?plik=prod_1299_1.jpg
bo ten mi jednak bardziej pasuje tak "na oko"

bo ten mi jednak bardziej pasuje tak "na oko"
XXXJa to zrobiłem tak, wybiłem całkowicie z miski suport (z jednej strony normalnie odkręciłem więc miałem jak go wyciągnąć) potem cieniutkim brzeszczotem naciąłem miskę w dwóch miejscach (trzeba ją naciąć maksymalnie głęboko ale tak żeby nie naciąć gwintu ramy) powstał mi taki zaznaczony nacięciami fragment, teraz tylko wystarczyło punktakiem i młotkiem pare razy dupnąć i jak pęknie wyciągnąć zmasakrowaną miskę kombinerkami
mam nadzieje że mniej wiecej zrozumiałeś

mam nadzieje że mniej wiecej zrozumiałeś

MUSZEL bo w mkbike nawet pakietu nie potrafia dokrecic.. juz 3 razy do nich jezdzilem z reklamacja.. ale nie chce mi sie dymac 15 km co drugi dzien.. ;/
a wlasnie myslalem ze jakby zlapac zaba to tez ladnie powinno zejsc bez rozwalenia tych szparek do klucza... i.. jak to lewy? w ktora strone sie DOKRECA ta miske co jest od strony napedu?
a wlasnie myslalem ze jakby zlapac zaba to tez ladnie powinno zejsc bez rozwalenia tych szparek do klucza... i.. jak to lewy? w ktora strone sie DOKRECA ta miske co jest od strony napedu?