durolux

bombeczka888
Kontakt:

durolux

Post autor: bombeczka888 »

witam, miał ktoś doczynienia z tym amorkiem ? jak to pracuje, jaką ma wytrzymałość.. i czy ta cena nie za duża ?
nakurwiaj szmato ~~!!
http://www.pinkbike.com/photo/1447872/
uzurpator
Kontakt:

Post autor: uzurpator »

Ja mam. Dopiero testuję, ale pierwsze wrażenie: jest sztywny, wykonany porządnie, praca OK. Trzeba się trochę pobawić regulacjami.

Z wytrzymałością nie wiem, bo jeszcze większego hardkoru nie miałem okazji robic.
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

no jak na Santoura to cena troche duza...a co do opini to nie licz na wysyp postow jak w przypadku marcokow czy RS bo raczej nie wielu ludzi w polsce chce kupic santoura za tyle kasy wiedzac jak łamie sie duro i jak pracuje....
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
uzurpator
Kontakt:

Duro się łamie? Srsly? I nie ma to nic wspólnego z tym, że jest duraczy 10 razy więcej niż reszty amorków i mają je najczęściej poczatkujący, którzy zarżną wszystko, bo się dopiero uczą?

Stare modele duro pracowały wspaniale po tuningu (wiem bo mam :P) nowe będę wiedziec jak pracują za kilka dni (dziewczynie do rowerka kupiłem)
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

ja tam do Duro nic nie mam.. sam kupilem uzywane co mialo dwa lata jakos a ja je potem jeszcze dwa sezony uzywalem, no ale stalo sie, pekl na boosterze.. wkoncu musial bo ostro dostawal w dupe.. po tuningu i zmianie skoku byl swietny, nawet mi nie dobijal xD.. ja bym na twoim miejscu bral..

pozdrooo
Ktoś Nowy
Kontakt:

Post autor: Ktoś Nowy »

moje opinie o duroluxie macie w temacie o nowosciach suntoura - poszukać tylko tzreba. A co do duroluxa jeszcze po tych kolejnych tygodniach to tak - nadal sztywny, zero problemów z ośką, zero problemów z luzami przy ciagłym zatrzymywaniu go na przednim kole, spreżyna powietrzna to juz inna bajka - może źle nie działa ale coś jej brakuje natomiast tłumik to jakaś porażka. Jeszcze tłumienia nie rozbieralem (tylko lagi rozkręciłem zeby przebadać i pzresmarować) ale przydalaby sie zmiana oleju na żadszy. Tyle - wytrzymuje jak na razie wszystko i nic a nic nie zakrząta mojej głowy usterkami jakimikolwiek.
http://www.pinkbike.com/photo/2662706/ na kili
uzurpator
Kontakt:

Ktoś Nowy.

Jak masz nabite ciśnienia lewo-prawo?

Anyway, moje odczucia po weekendzie - olej który leje sr do sowich amorków ma konsystencję galarety (10wt). Zmieniam na 5wt, bo aktualnie amorek jest koszmarnie zamulony. Poza tym odczucia bardzo pozytywne.

BTW - durolux zjada 80cc oleju do prawej lagi.
ODPOWIEDZ