Buzer na rower

Silverquick
Kontakt:

Buzer na rower

Post autor: Silverquick »

Witam

Mam pytanko co sądzicie o zastosowaniu w FR/DH "twardych" pancerzy motocyklowych ( buzerów ) występujących np. w motocross lub enduro ?

Wydaje mi się że zapewniają one o wiele większą ochrone niż pancerze "na siatce", nie powinny w jakiś znaczny sposób ograniczać mobilnośc a ich waga też nie powinna być problemem ( przynajmiej dla mnie, jeźdzącego na poziomie amatorskim )

Jakie macie zdanie na ten temat ???
Tusiu993
Kontakt:

Post autor: Tusiu993 »

Tzn ja jezdze w buzerze od czasu do czasu ale buzer a zbroja to nie ma porownania.... buzer nie oslania calego kregoslupa i wogole... oczywiscie swoboda ruchu jest wieksza... ale zbroja lepsza
:D
http://tusiu.pinkbike.com/
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ight=buzer
Było kilka tematów już buzer vs zbroja. Ja w buzerze nie śmigałem, ale w zbroji kilka gleb było jak sie jeszcze w 4x ścigałem i jestem cały :)
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

ja jeździłem w zbroi i buzerze.. i powiem tak..buzer dosc dobrze chroni..ja mialem duuuzo gleb w buzerze i nigdy nic sie nie stalo... w zbrojce tez nic mi sie nie stalo wiec sadze ze ochrona w obu wypadkach dobra... buzer jest przewiewniejszy od zbrojki... mimo ze to kawal plastiku to moj 661 defender 2 byl przewiewny...a teraz mam 661 presre suit pro i jest troche cieplej w niej..ale tez jest ok
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
kubabike
Kontakt:

Post autor: kubabike »

Jest jeszcze Axo Dobermann - połączenie zbroji i buzera. Ma wszystkie zalety buzera tj sztywna osłona barków i przewiewność oraz żółwia chroniącego plecy, którego można smialo odpiąć. Jedyny minus (albo plus) to to że trzeba mieć nałokietniki osobne.

Jezdziłem w tym długi i nigdy mi sie nic powaznego nie stało. Choni jak trzeba. Teraz mam 661 pro i jest duzo cieplej. dDo tej pory miałem w niej jednego powaznego dzwona i nic mi sie nie stało ale raczej to było szczeście niż zasługa zbroji.
ODPOWIEDZ