montaż napinacza truvativ boxguide

easy_rider
Kontakt:

montaż napinacza truvativ boxguide

Post autor: easy_rider »

mam korbe hussefelt howitzer 2.2 pakiet howitzer team kupiłem napinacz boxguide i mam pewien problem montując wszystko wg. poniższego rysunku ramię korby nie daje się wsunąć do końca na oś ponieważ przeszkadzają śruby którymi skręca się ramiona napinacza, może ktoś "coś" poradzi

mufa 68mm
Załączniki
howitzer boxguide.JPG
howitzer boxguide.JPG (19.72 KiB) Przejrzano 1618 razy
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

jesli dobrze zrozumialem to jak zalozysz napinacz i wkrecisz suport to przy zakladaniu korby nie mozesz jej do konca wsunac na os suportu bo korba opiera sie o te srubki przy napinaczu(te ktorymi reguluje sie rozchylenie ramion napinacza) wiec jesli masz zalozone w kolejnosci od mufy ramy ->podkladka napinacz miska suportu to podkladke przeloz miedzy mieske suportu a napinacz...tak zeby napinacz byl oparty bezposrednio na mufie suportu...to powinno ci odsunac napinacz o jakies 2-3mm...
wtedy powinno byc dobrze....

jesli dalej bedzie troszke brakowalo to moze sprobuj miedzy napinacz a miske suportu dac obie podkladki...wtedy suport sie przesunie...
czyli zakladasz wtedy tak:

lewa miska suportu :arrow: mufa :arrow: napinacz :arrow: 2x podkladka :arrow: prawa miska suportu

jak tak zalozysz i dalej bedzie źle...to chyba masz za krótką os albo nie wiem....
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

XXX pisze:lewa miska suportu Arrow mufa Arrow napinacz Arrow 2x podkladka Arrow prawa miska suportu
to jedyna kombinacja gdzie wszystko jest ok. ale taki sposób montażu nie jest przewidziany w instrukcji więc chyba coś jest nie halo :evil:
wymiot8
Kontakt:

Post autor: wymiot8 »

jesli masz korbe na 3 blaty to musisz uciac mocowanie tego najmniejszego jesli nie o to chodzi to nie mam pojecia...
6casey6
Kontakt:

Post autor: 6casey6 »

też miałem ten problem, można zrobić tak jak napisał wymiot8, ja zrobiłem trochę inaczej, tj. spiłowałem główki śrubek i wypiłowałem otworki w ramieniu banana tak żeby łebki śrubek się trochę schowały, tak jest tylko w przypadku korb na 3 blaty
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

Mialem dokladnie ten sam problem. Najlepszym rozwiazaniem jest spilowanie otworow na sruby od najmniejszej tarczy. Korby nie zal a wszystko hula bez zadnego przekladania podkladek co jest moim zdaniem gorszym rozwiazaniem.

Pozdro
Dzordzi
Kontakt:

Post autor: Dzordzi »

To samo mialem :D Podkladki tak jak chlopaczki wyzej mowia, ale ja mimo tego musialem wyjac te podkladeczki spod srub w samym napinaczu (te 3 od regulacji)
Pozdro
[K] Kone SCRAP, SHRED, STUFF w rozmiarze S
[K] RS Domain 318 U-Turn
Przemek2
Kontakt:

Post autor: Przemek2 »

Miałem ten sam, identyczny problem ale uporałem się z nim. Kupiłem śrubki z płytszymi czubkami, wywaliłem podkładki i tyle.... :D
ODPOWIEDZ