sluchajcie ostatnio troszke szalalem po blocie zostawilem rower na noc i teraz amortyzator sie nie ugina bo chyba brak smaru chy mozna uzyc czego innego zamiast specjalnego smaru do amorka ??
bo niestac mnie na nowy smar do amortyzatora wiec mozna np uzyc rowerowego lub poprostu benzyny ??
Damian45 dobry pomysł z tą benzyną <lol> a tak na serio to napierw go dobrze umyj później nałóż w miarę dookoła goleni smaru wciśnij do końca pare razy i wytrzyj i ma pracować POZDRO
Mam kumpla który smarował xcr co 2 h jak jeździliśmy brunoxem. Ok jest dobry ale jak się dostała woda i błoto to jednak najlepiej by było go rozebrać (patrz tuning duro czy jakoś tak). Porządnie wyczyścić i czymś posmarować można tam wlać oleju ale i tak go po pewnym czasie wypoci. Po prostu jakimś smarem albo wazeliną zresztą sam zadecyduj i pokąbinuj.
Ja zaczynałem od XCR'a i też go smarowałem zwykłym smarem, nie widziałem żadnej różnicy i go smarowałem cały czas i sie dobrze sprawował do póki jak go nie połamał :P
mam takie coś konsystencji wazeliny co się nazywa EUTRA TETINA(Krem o szerokim spektrum działania na bazie składników naturalnego pochodzenia dla przeżuwaczy) i nasmaruje i działa super
nie chcem zakładać nowego tematu to tutaj pisze mam XCR w panicu i od poczatku przy jeździe , wgnieceniu goleni zostawia taki smar na goleniach co to jest czy to normalne przy tym amorku jak nie to co robić ??