hamulec tarczowy na przód

Pedros
Kontakt:

hamulec tarczowy na przód

Post autor: Pedros »

Stoje obecnie nad wyborem hampelka na przod i nie wiem co wybrac z ponizszych. Ma on byc uzywany w dh i fr z tarcza 200mm, prosiłbym o wypowiedz najlepiej uzytkowników rozwazam wybor pomiedzy:
Hayes Stroker Trail,

http://www.allegro.pl/item418900476_ham ... 2008r.html
nie wie ktos czy one maja regulacje odleglosci klamki oraz regulacje modulacji/ugiecia klamki jak to jest np.: w avid code 7 lub juicy 7? bardzo mi na ty zalezy.
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

Z tego co widac to ma regulacje odległosci klamki od kiery ale tego drugiego to juz nie jestem w stanie Ci powiedziec.Ale te hamulce nie sa stworzone do dh:/.Ja brałbym hayesy.
Pozdr;)
Pedros
Kontakt:

Post autor: Pedros »

niby nie są do dh ale np.: br m525 shimano tez nie sa a wiele osob smiga i jest zadowolonych, a takze stare xt (4tloczki) z tarcza 200 doskonale dawalo sobie rade
hayesa 9 nie chce bo tam jest klamka felerna brak tej regulacji a do tego blokuje sie ta co jest i trzeba cały nowy tloczek kupowac bo nie daje sie wykrecic:(
Kuba88
Kontakt:

Post autor: Kuba88 »

ja bym na twoim miejscu bral bym magure, shimano niby sie sprawdzaja sam mam 525 na tyle ale to jednak nie to co magurka, na trialach jezdzilem na tarczach 180 i nie zachwycaly mnie moca, bral bym magure lousie FR
GO BIG or... go home
easy_rider
Kontakt:

Post autor: easy_rider »

Kuba88 pisze:jezdzilem na tarczach 180 i nie zachwycaly mnie moca
wymieniasz okładziny żywiczne na metaliczne bądź mieszane i powinno być dobrze
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Pedros Tak, ten hamulec ma te regulacje i jak najbardziej daje sobie radę w dh - sam wymieniłem na nie code ! . Kawał świetnego towaru, za psie pieniądze ( jak się Pokręcisz jak ja to Kupisz bardzo tanio ) ... na tych hamplach bito rekor predkosci - tak, to one były w intense m6 ;) Ale to taka ciekawostka - naprawdę warto .

Miałem 525 kiedyś i były genialne, poza faktem, że się grzały ... potem code ... i teraz wszedłem w xt08 bo naprawdę szczena mi opadła po pierwszych testach ( na żywicznych okładzinach - z doświadczenia wiem, że np. niebieskie bbb dają im jeszcze lepsze właściwości ) .
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
ODPOWIEDZ