Dm ds a wysokie osoby

sneykers
Kontakt:

Dm ds a wysokie osoby

Post autor: sneykers »

To moj pierwszy post i tez chce sie przywitac :)
Oberwowałem dość długo rozne fora, czytalem duzo tematow i na temat wzrostu co do rozmiaru ramy. Ale nigdy nie dowiedzialem sie tego co chce
Da rade osobie mierzacej 2 metry wzrostu jezdzic w fr/dh na dm ds ?
Na pewno wiem ze chce ht i wiem ze w przyszlosci ( chyba nie dalekiej ) wylądował by tam jakiś wiekszy amorek typu shiver lub jakis monster powyzej 2003 rocznika ( czytalem tez ostatnio zalozone tematy wiec sądze ze główce się nie powinno nic stać bo dm ds z shiverem nie ma az takich dużych kątów ktore by ją osłabiały )

Zalozylem wczoraj topic na forum BA.pl ale tutaj chyba wiecej osob ma ds'y
MacGyver
Kontakt:

Post autor: MacGyver »

Siemasz!
Powiem Ci tak ja nie mam 2 metrów bo mam okolo 1,8metra i jak dla mnie dm ds z drop offem triple 2005 był rowerem idealnym, i powiem Ci ze sam myslałem zeby wpakowac tam Monstera, ale teraz wiem ze przy mojej jezdzie to rama by duzo nie pociągnęła raczej z potworkiem na przodzie.
Co do jazdy na niej to powinienes spokojnie dac rade mając 2 metry wzrostu, ew dojazd na miejscówki moze byc małym problemem ale podnosisz siodło wyzej i nie powinno byc tak zle.
Jesli nie bedziesz sadził duzych dropów i gapów to rama da rade z monsterem ale ja osobiscie w dm wolał bym 888, tak jakos pewniej bym się czuł ze mi rama nie rozejdzie sie pod główką
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

Ja Mając 188cm wzrostu kochałem tą ramę, ale jest wada... Mając Tyle wzrostu posiada się długie nogi, co skutkuje częstym uderzaniem o mostek i gorszą pozycją przy jeździe na stojąco. Pakować tam monstera nie ma sensu bo to pogorszy sprawę z kolanami mostkiem i pozycją, shiva jest niska z racji tego ze ma konstr. USD wiec przypasuje lepiej, albo dorado.

ps. w Dh jeździło się strasznie na niej kąt główki jak wspominałeś o kątach które nie są duże, co wpływa negatywnie na wybieranie nierówności. DO FR stworzona !!!
czarny09
Kontakt:

Post autor: czarny09 »

hmmm ja bym nie radzil monstera pakowac. moze i rama wytrzyma (nie wiadomo ile) ale kądy nie będą rewelacyjne... lepiej kupic cos w granicach 170/180mm skoku. i bedziesz mial zajo geo. a przy Twoim wzroscie... no cóz.. jestes wysoki ale co to Ci przeszkadza xD jak chcesz to smigaj.
sneykers
Kontakt:

Post autor: sneykers »

Ale nie wiem czy takie 66 wytrzyma wiecej niz ten monster
Kat nie jest straszy przy shiverze a monster tylko 2 cm wyzszy wiec nie powinno byc z tym problemu. Ale zobacze jeszcze jak kupie bika to sie bede wtedy zastanawial ;)
ODPOWIEDZ