Gogle vc soczewki

Lucek142
Kontakt:

Gogle vc soczewki

Post autor: Lucek142 »

Chm ostatnio kupiłem kask strike. Mam dosyć duża wadę wzroku i muszę śmigać albo w soczewkach albo w okularach a na to gogle. Nie śmigam jakoś ostro bo dopiero zaczynam ale w FF i okularach bez gogli nie widze tego. Nie wiem co lepsze bo za sezon za Soczewki płace ok 100-150 zł wiec po jednym sezonie mam gogle. Ale czy jest wygodnie śmigać w okularach ina nich gogolach. Proszę o wypowiedzenie sie osób które śmigają w goglach lub soczewkach. Moge też smigac w samych okularach ale nie chce ryzykować
http://lucek16.pinkbike.com/
sweethomie
Kontakt:

Post autor: sweethomie »

Ja jeżdże w kasku tylko w okularach, bez gogli, bo w FF raczej mi się z okularami nic nie stanie. Ale na nartach jeżdże w goglach na okulary i na początku okulary parują, ale za chwile się odparowują i jest ok. Da sie tak jeździć, tylko musisz kupić w miare obszerne gogle i okulary muszą mieć małe oprawki, żeby nie dociskały sie do szybki gogli, bo wtedy wbiją Ci się w mózg:P
UWAGA UWAGA
Nowy przypadek w języku polskim:
wymiotnik(po czym? po ilu?)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

ja jezdze w soczewkach i goglach...Joda ponoc jezdzi w soczewkach i goglach..i gra..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
Stopek2
Kontakt:

Post autor: Stopek2 »

Ja jeżdze w okularach i goglach i jest OK
Gogle FOX a Kask Author Hot Shot :D
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

Lucek142 ja jezdzilem w samych okularach bez gogli, tak jest lepiej a teraz uzywam soczewek + gogle, a z soczewek praktycznie korzystam tylko jak ide na rower wiec jak kupisz miesieczne to ci zapewne za 1.5 - 2 miesiace wystarcza. Ale jak nie to same okulary na ff ;) i masz spokoj tez
Lucek142
Kontakt:

CHm dzisiaj pożyczyłem gogle od kumpla i strasznie niewygodnie było mi. Okulary odciskały mi się na twarzy i podczas zjazdu wszystko parowało i widziałem no nic nie widziałem. Śmigałem też troszkę w okularach i smiga sie wmiare lajtowo wiec mam nadzieje ze mogę śmigać albo w samych soczewkach albo w okularach bez żadnych gogli. W Orzeszku w soczewkach śmigałem ale myślę ze w FF moge w okularkach. Niesmigam zabardzo anwet DH wiec niema kamieni i ryzyko rozwalenia jest male. Inna bajka w orzeszku bo by zrywało okulary przy glebie i można tak sie załatwić

Mar3k Chm soczewki miesięczne nie wystarczają na 30 założen, tylko na 30 dni od daty pierwszego założenia. Jak ubiore raz w miesiącu moja sprawa. Można pociągnąć dłużej 1,5 miesiąca ale już sie robią niekomfortowe
Lucek142
Kontakt:

Eh internet się zaciął. Post do usunięcia a nie wiem jak się kasuje tutaj posty :-)
felek
Kontakt:

Post autor: felek »

Ja śmigam w okularach a na to gogle. Jednak polecam stosować specjalne gogle pod które można założyć okulary. Osobiście używam gogli z serii scott OTG i naprawdę sprawdzają się. Nie mam żadnych problemów z zbyt mocno dociśniętymi okularami do twarzy czy gogli.
felek
Kontakt:

Post autor: felek »

Ja śmigam w okularach a na to gogle. Jednak polecam stosować specjalne gogle pod które można założyć okulary. Osobiście używam gogli z serii scott OTG i naprawdę sprawdzają się. Nie mam żadnych problemów z zbyt mocno dociśniętymi okularami do twarzy czy gogli.
ddex
Kontakt:

Post autor: ddex »

tez smigam w okularach i goglach, kumple sie smieja ze mam 4 krotny zoom, w kazdym razie pod goglami foxa dają rade nie czuje żeby dociskało mi coś czy jakiś inny dyskomfort, jak zaloze i od razu jade to nie zaparuja, jak zaloze i spocony i rozgrzany pooddycham to okulary parują (gogle nie) ... no nie wiem kwestia zaparcia. nie mam kasy na soczewki i jestem przyzwyczajony do moich denek od słoików więc mi tak jest wygodnie.
mar3k
Kontakt:

Post autor: mar3k »

Lucek142 co do tych soczewek :> to tak moze i jest ale mam znajomych ktorzy nosza miesieczne przez 3 miesiace... Tak naprawde mozna z nich korzystac poki ci sie nie rozpadna ;) Wiec ja zazwyczaj kupuje na poczatku wakacji 2 pary.. i uzywam ich przez cale wakacje. To jest 40zl miesiecznie a jaka wygoda? :>
ODPOWIEDZ