DNM burner rc

Wichu
Kontakt:

DNM burner rc

Post autor: Wichu »

czy pzr ustawionej duzej kompresji czyli na "hard" powinno byc slychac taki syk oleju czy nie? bo moze byc zapowietrzony ale niejestem pewnien bo tak przy kompresji na 3/4 niema jeszcze tego dzwieku
XXX
Kontakt:

Post autor: XXX »

Wichu ja mam damper ROMIC i nawet jak mam tłumienie i kompresje na minimum to slychac lekki syk...ale jak ustawie sobie tlumienie i kompresje to tak syczy ze masakra...a nie jest zapowietrzony bo ogladal ten damper moj kumpel ktory sie zna na damperach i mowi ze jest ok...

to troche tak jak w Boxxerach olej chlupie jak w spluczce a w marcoku mniej troche...

jakby damper byl zapowietrzony to by np. tracil tlumienie na samym koncu odbicia.. albo w niektorych mometach tracil kompresje... wogole beznadziejnie by pracowal...tak nierowno jakby...
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

tak na mocnym skęceniu mikro kompresji będzie słychać syk a nawet gwizd nie przejmuj się to normalne :)
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
Wichu
Kontakt:

Post autor: Wichu »

no to spoko bo ja go sam naprawialem i zalewalem i robilem to pierwszy raz w zyciu ale zgodnie z instrukcja z neta wiec powinno byc ok
ODPOWIEDZ