2 pytania :)

Bike Master
Kontakt:

2 pytania :)

Post autor: Bike Master »

Siemka!
jak w temacie, mam 2 pytanka:
1) Zastanawiam się nad kupnem amorka do ciężkiego enduro / lekkiego fr, myślę nad RS Domainem 318 U-Turn, oraz nad Pikiem 426 U-Turn. Może moglibyście mi doradzić, albo polecić coś lepszego? Amor ten będzie tymczasowo w ramie sign ds 06.

2) Kuzyn zastanawia sie nad amorem do enduro i myśli nad RS Datr 3 oraz nad SR suntour xcr LO. Ten amor natomiast będzie w ramie kross hexagon v6. Co bardziej nadaje sie do enduro z ww. modeli?

Z góry dziękujemy i pozdrawiamy :D
tristero1
Kontakt:

Post autor: tristero1 »

Mogę mieć dla Ciebie Pike'a w dobrej cenie, odezwij się na priv
Marcio
Kontakt:

Post autor: Marcio »

1) Nixon - sam mam polecam. Idealnie sprawdzi sie w enduro/fr do tego jest wo wiele tanszy od domaina.

2) ile kuzyn chce przeznaczyc $$?
pIOTRAS_OSW
Kontakt:

Post autor: pIOTRAS_OSW »

WItam no ja od siebie to bym polecił Pike'a a Nixona bym nei kupiłpo tym jak przejechałem sie na kumpla biku co ma tego amora w najwyzszym modelu :/ praca fatalna= 0 .... jak sie wcisnoł tak została kupił nowego moze cos nie umie go dopasowac ( regulacje) a pike jak najbardziej masło łądnie wybiera do enduro,xc lekkie fr powinien sie nadac
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

siemka.. miedzy pikiem a domainem bedzie roznica w skoku.. Pike 95-140 a Domain 115-160.. sam ma pika 426 i jestem bardzo zawodolony.. moze lepiej jak bys wzial domaina ze wzgledu na to ze ma wieszy skok :)..
a twoj kuzyn niech kupi sobie Duro, zrobi tuning i bedzie zawodolony

pozdrooo
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Też polecam Pike'a.. Będziesz zadowolony.. Coś lepszego to raczej Totem 2Step Air..

Btw: Czym się różni ciężkie enduro od lekkiego FR ? Lub lekkie FR od ciężkiego FR ?
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

ArthurGreen nazwa na pewno :D.. moim zdaniem kazdy nazywa to jak lubi :).. tak samo jak mowia ze jaka jest roznica miedzy DH a FR? (ja wiem tylko ze FR jest troche bardziej lajtowe i moze troche inne biki sa)
a co do totema to calkiem inny wydatek, praca i wogole..
nie zrobisz bledu jesli wezmiesz pika albo domaina :).. a roznica jest chyba tylko w skoku(nie jestem pewnien do konca)

pozdrooo
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

ArthurGreen pisze:Btw: Czym się różni ciężkie enduro od lekkiego FR ? Lub lekkie FR od ciężkiego FR ?
Dla niektórych FR to takie enduro ;p a dla nie ktorych np dlamnie to dropy gapy itp
no poprostu freeride ;p
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

Lekkie Fr to freeride tylko że skoki są 2 razy mniejsze... A tak ogólnie to polecam Pike.
Pozdr ;p
Vermin, Baca.
Vermin
Kontakt:

Post autor: Vermin »

A kuzyn niech kupi coś troche lepszego niż tu dałeś ;/
Vermin, Baca.
Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

pIOTRAS_OSW widocznie kolega o amora nie dbał bo regularnie trzeba je serwisować. Nixon ladnie chodzi. Pike tez spoko. Co kto w lepszej cenie znajdzie jak dla mnie.
ablee
Kontakt:

Post autor: ablee »

Bike Master zakup sobie Domaina. Jego praca taka sama jak w Piku, sztywnością przewyższa go, o wytrzymałości nie będę już wspominał...
Bike Master
Kontakt:

Post autor: Bike Master »

Marcio Myślałem nad Nixonem, jednak widzę że więcej osób tutaj jest za pikiem / domainem :) a kuzyn na amor może przeznaczyć 500 zł max.

A kuzyn niech kupi coś troche lepszego niż tu dałeś ;/
to już by trzeba było osobno z kuzynem gadać ;]

Dzięki wszystkim za szybką, pomocną odp., jeszcze pomyślę nad tym wyborem :wink:

Pozdro
Norco Manik
Kontakt:

Post autor: Norco Manik »

Ja polecam rock shox'a domain'a 318 U-Turn. Jest wytrzymalszy niż pike i ma szersze golenie, jest też bardziej uniwersalny.

Pozdro
Adifek
Kontakt:

Post autor: Adifek »

Norco Manik pisze:Ja polecam rock shox'a domain'a 318 U-Turn. Jest wytrzymalszy niż pike i ma szersze golenie, jest też bardziej uniwersalny.
Uniwersalny? No nie wiem, czy zdecydowałbym się jeździć enduro z takim klockiem...
Weź pike'a. A jeżeli to FR jest na prawdę lekkie to może revelation?

Pozdro
ODPOWIEDZ