Mam rower Kross Panic. Podczas robienia barspina zaczepiam nogą o koło :/ Co proponujecie zrobić żebym nie zaczepiał nogą?? Może rame zmienić?? Mam zmianę ramy w planach ale na jaką?? ( mam 400zł) Z góry dzięki xD
SeboxP to nie wina ramy xD tylko np. tego ze masz duzą noge xD albo ją masz za bardzo do przodu ustawioną... hmm moj kompel ma tą rame i ma w niej 100mm skoku i nie mialem problemu z zawadzaniem.
a jezeli chcesz wymienic rame i masz 400zl (domyslam sie ze dirt street) to za 409zl masz teraz two6payera... xd albo poszukaj jakichs fajnych uzywek.
moze zmien amor zamisast ramy(ale poczekaj do jakich 600zl i kup cos z sensem:D (chociaz ja sie pokusilem na stare RST B.Z. mozesz sie na GG odezwac?) i cwicz, mi tez kiedys przeszkadzalo kolo, ale przestalo...
Steel2 Ty się nie śmiej bo wczoraj taki jeden młody w lasku mi powiedział, że skoczy dropa dopiero jak ramę zmieni ;]
Poza tym po fotkach Panic'a wygląda, że ma mało miejsca między korbą a kołem. Jeśli cokolwiek zmieniać to korbę na krótszą.
jak mlody ma kijowa ramke to sie nie dziwie, tak jak ja nie skakalem duzo razy na xcr-ze bo sie balem ze sie lzozy:) a jutro wyladuje w maszynce do XC;) raczej dropy beda latwiejsze...
Rama i korba - za krótka rama, za długa korba. Rama zdecydowanie jest krótka, kolega ma, jak podnosze koło do manuala taką siłą jak w dragu do podbicia koła na krawężnik, to leże na plecach, bo mnie wyrzuca do tyłu. Rama jest zdecydowanie krótka. No i korba za długa, bo przy krótszych ramionach byś nie haczył. Ale staraj sie inaczej noge ułożyć i po problemie.
heh zmienie jednak rame bo ta rama z Panica ma dziwne geo :/ A którą mi proponujecie PRODIGY 9.81 czy Octane One?? Do dirtu i troche streetu a korbe mam 175 mm :/