13.09 (Sobota) Czarna Góra
HYHY, bratku, ja od zeszłego roku, kiedy to zaczęliśmy ją uprawiać nie byłem nigdzie indziej na rowerze, uważam że to najfajniejsza góra w Polsce. Po pierwsze zawalczyliśmy o obniżkę cen karnetów, teraz cały dzień kosztuje 30 zł. Zrobiliśmy 2 trasy, jedną stricte dh, prowadzi najpierw wertykalnie pod wyciągiem, potem przy 10 słupie wjeżdża się do lasu, ma 1600 m długości, osobiście w 1/3 chcę się już bardzo zatrzymać bo bolą mnie ręce. Druga trasa rozpoczyna się tzw Kambodżą, jakiś żartowniś na zielonym szlaku namalował rowerek, to świetny jest dowcip, bo da się to pokonać na biku tylko w jedną stronę, w dół, wspaniały single track, potem jest odcinek trasą fis po jagodach, a wśród nich piękne zasadzki w postaci poukrywanych pieńków, wykrotów i kamorów, z trasy fis skręca się na łącznik do lasu, po przejechaniu łącznika wyjeżdża się w połowie dh, można jechać leśnym odcinkiem trasy zjazdowej, albo odbić w lewo, po 50 metrach na pieńku namalowana jest strzałka, tam zaczyna się 5 strumieni, przepiękna freeridowa ścieżka z mnóstwem atrakcji, w połączeniu z kambodżą daje to prawie 2800 m wymagającego zjazdu. Niestety, wyciąg działa tylko do końca września. My jesteśmy tam już tak ustawieni, że jak wyciąg nie działa to Marta, przeurocza córka pana leśniczego, u którego jest baza wozi nas na górę 20 letnią toyotą hillux. Bajka, marzenie, szczęście,japek pisze:góra ma duży potencjał. pozdro.
Łooo no to już teraz deklaruję że nast. weekend tam jade z jakąś ekipą z Opola (mamy bliziutko). Oczywiście się odezwę aby ustawić się z wami. Jak możesz to daj namiary albo gg (mój nr. na mojej stronce www.southbike.pl)
Teraz w niedzielę chcemy zbadać Bike Park Dolni Morava.
Teraz w niedzielę chcemy zbadać Bike Park Dolni Morava.
www.SouthBike.pl
to byl taki DżoukBASS pisze:przecież mogłeś sobie jeździć, nikt do kopania by Ciebie nie zmuszał
z wro jadac przez Strzelin Ziebice taka sama jak DK8 i Klodzkomosbergus pisze:
BASS Dużo dłuższa droga przez Czechy ?
ale
szybsza
bo nie ma fotoradarow

no i oszywi po drodze w Jasenikach w sklepie mozna zanabyc Kozela i inne produkty czeskiego browarnictwa
|| |||| || |||| | |||||||
Instinct keeps me running
Instinct keeps me running