Witam wszystkich maniaków jazdy na rowerze.
Niedawno złożyłem sobie rower... nie jest to jakiś sprzęt na mistrzostwa świata ale jeździ sie dobrze i na razie nie mam zamiaru nic zmieniać. Lecz jest jeden problem: mam piastę tył DM Tabasco na maszynach 32 otwory oś 9 mm na szybko-zacisk. Koło gdy mocniej za pedałuje lub ostro zahamuje przestawia sie i zaczyna obcierać... Czytałem na jakimś forum, że najlepszym rozwiązaniem jest zmienić maszyny i wytoczyć na tokarce ośkę skręcaną na śruby... Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić, a ze mam w domu tokarza wiec nie bd z tym problemu. Jeśli ktoś wie jak wytoczyc taką oske i czy wogole da sie ja zeczywiscie wytoczyc prosze o posty....
Pozdrawiam
Oskar
Problem z kołem
Skoro masz tokarza w domu to mu powiedz ze chcesz ośkę do piasty tylko najpierw rozbierz piastę i wyciąg ta ośkę przez która przechodzi samo zamykacz potem jak ci wytoczy takiej samej grubości to ja wbij do piasty od strony bębenka...
z reszta gdzieś był już taki temat...
z reszta gdzieś był już taki temat...
Części rowerowe na sell: smietana.dh@gmail.com Pisz czego szukasz :)
Rozbierasz, wyciagasz ośke, dajesz do ręki tokarzowi i mówisz, żeby wytoczył na wzór tylko dłuższą i nagwintowaną na końcach. Ot cała filozofia. A rozbierz analogicznie do tego schematu: http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic. ... ozbieranie