adrian345 dee maxx ma upierdliwy serwis ale lepsze obrecze od dt wiec jednak bym sie na nich skupial.
A chcesz nowego dee maxa kupic? Za ta cene przeciez kupisz dowolne skladane kolo na rynku. Nie lepiej samemu na crc zlozyc cos ala burgtec/CK piasty + szprychy dt + 721/729/823 ?
adrian345 ale kupujac na CRC to kolo ci tam SKLADAJA wiec kola przychodza do ciebie gotowe. Różnica zadna poza tym, ze masz lepsze kolo jak za ta cene. Dee maxy sa raczej ciezkie i jak zwalisz tylna piaste to serwis trwa latami. DT ma miekkie obrecze bardzo.
mad79 swoja droga jak juz o tak ciezkich kolach mówisz to moze ci na wadze nie zalezy. Jak tak to moze piasty syncros? Mi akurat zalezy na wadze ale praca jest niesamowita. W dodatku mój rower jest cichy niczym ninja dzieki nim
Skorzystam z okazji, bo również poszukuję kół do amatorskiego dh. Czyli krótko mówiąc, przeciętna technika będzie wspomagana przez dobrą amortyzację . Obręcze 26”, piasta tył 150x12mm, przód 20mm. Zależy mi na jak najmniejszej wadze i jak napisał Spaced, żeby były ciche niczym ninja (piasta tył). Co proponujecie?
gangsta lekkie piasty z reguly niestety sa głosne(przynajmniej te, ktore slyszalem). Najlzejsze to hope i tune (lzejsze ale cholernie drogie) ale jak masz kase to bym dolozyl 20g na tyle do burgteca.
Spaced różnice w wadze są trochę mniejsze, ale nie o to chodzi. Wymieniałem obręcz, takiej samej nie chciałem tylko jedną z mocniejszych i w miarę lekką padło na 729, szły więc nowe szprychy, piasta zostawała. Pojeździłem i twierdze że tak mocnych nie potrzeba i słabsze przez to lżejsze zapewnią to samo.
Wiesz chyba że ktoś skacze codziennie jadąc po bułki dropy 10m na płaskie...