Mam pytanie: jak idzie stuningować amortyzator Suntour XCR(zwiększyć skok , polepszyć prace ..jesli w ogóle idzie ), Pierwszy raz będe Tuningował amortyzator więc chce spróbowac na początek czegoś łatwego
Tam w sumie nie ma co tuningować spręzyna i elastomer chyba, że byś chciał bebechy od Duro czy coś wpakować. Skoku nie ma co zwiększać, szkoda zdrowia poprostu. Lepiej i prościej chyba jest to spzredac i kupić jakies Duro chociażby.
nie boisz sie jezdzic na tym XCP? na prawde zainwestuj nawet te 180 zeta w uzywane duro i dopiero wtedy tuninguj, nawet gdzies znalazlem wlasnie tuning duro gdzie po tuningu chodzi jak marcok z tlumikami hscv (czy jakos tak).. w duro mozesz miec skok do 140 mm a to juz zawsze cos
Spaced no tak ale od czegos trzeba zaczac. Zawsze jakiegoś doswiadczenia sie nabierze.. chyba. Ja w takich sprzetach sie nie lubuje wiec co w nich jest mi ciezko powiedziec choc zapewne jak juz ktos pisal prosty schemat: sprezyna + elastomer
Sam nie mam jakiegos kosmicznego sprzety bo uginam rst, ale ze go tydzien moze mam to jeszcze do srodka zagladnac okazji nie mialem.
chester ale jakby ogarnal jak normalny amor z tłumikiem wyglada to by moze cos ogarnal ale sprezyna + elastomer to dla mnie zaden amor. Bebechów nie ma co w czyms takim ogarniac bo nic tam nie zobaczysz.
Ja posiadam Dobry amor (z1 marcok) i nigdy takiego czekos jak zwiekszenie skoku itp nie robiłem i chciałem zobaczyc z "czym to sie je" a , ze akurat dostane taki amorek za free to czemu by sie nie pobawic
jak za free to opchnij komus na allegro zawsze jakis grosz wpadnie bo tam praktycznie nic nie zrobisz oprocz wyciagnieca elastomera no i moze jak bys kupil sprezyny od duro i je skrocil, tylko nie wiem czy by weszly ;]..
a budowa marcoka nie jest wcale taka skomplikowana, mozesz sie pobawic :P, a jak chcesz tuningowac to najlepsze bylo by duro ..
PoleK zauwaz ze duro chyba ma inna srednice goleni a tym bardziej korkow a xcr ma chyba mniejsza i tlumik moze nie wejsc w golen.. chyba ze moglbys wsadzic np dwie same sprezyny do tlumikow od duro .. moze troche glupie ale tuning to tuning