Płatność "nową" debetówką mBank w CRC

meff
Kontakt:

Płatność "nową" debetówką mBank w CRC

Post autor: meff »

Witam, wiem że podobne tematy wałkowane parę razy, ale przeszukałem trochę sieć i do końca nie wiem jak to jest. Proszę tylko o odpowiedź i temat w razie czego może iść do kasacji.

Mianowicie - mBank w marcu uruchomił usługę płacenia w internecie również kartami debetowymi (Visa Electron dołączana bezpłatnie do rachunku). Wiem, że dzięki temu można przelewać pieniążki na konto w PayPalu.

Ale - czy w przypadku dajmy na to ChainReactionCycles, można zapłacić nie tyle przez PayPala, co bezpośrednio zagraniczną płatnością on-line tą debetówką? (wiem że do tej pory i tak można było robić przelew zagraniczny z eKonta, ale szedł długo i obciążony był 2% prowizją)
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

a nie lepiej jesli bys podszedl do mbanku albo wyslal do nich meila bo tak bylo by najpewniej i bez zadnych klotni, no chyba ze ktos juz tak robil to niech napisze ;]

pozdroo
Avat
Kontakt:

Post autor: Avat »

Sam ma eKartę, ale to chyba jest bardzo podobna sprawa :) I bezpośrednio kartą mogę płacić. Zresztą - napisz na forum mBanku.
ArthurGreen
Kontakt:

Post autor: ArthurGreen »

Avat - nie bardzo..

Trzeba mieć Kartę do płatności internetowych (elektronicznych) i środki z eKonta przesuwasz na ową kartę.. Tylko przed założeniem konta musisz się określić, czy będzie ona rozliczana w Euro, czy $..
http://BiotopRacing.com Problemy z hasłem? pisz - arthurgreen@wp.pl 

http://bicyklon.pl - mój ulubiony sklep! - dystrybutor http://oneindustries.com/bike
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

meff tak mozesz.
mam konto coprawda w Multibanku,nie w mBanku,ale to ten sam wlasciciel-BRE.
Musisz zadzwonic do banku i ustalic limity a potem mozesz placic.
choc ja osobiscie wole placic NetKarta-imho bezpieczniejsza.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
meff
Kontakt:

Post autor: meff »

piotrex: super. Napisz jeszcze proszę w jaki sposób pobierana jest prowizja i czy pieniądze docierają błyskawicznie? (na przekór idącym ładnych parę dni przelewom)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

prowizji jako takiej niezaobserwowalem,sa roznice w kursie (wiadomo-bank ma gorszy kurs niz kantor),kwota wisi pare dni jako blokada w mniejszej kwocie,potem schodzi do obciazenia i tyle.czy dochodza blyskawicznie to nie wiem,trzeba by zapytac odbiorcow pieniedzy,ale sadzac po czasie reakcji nie trwa to dlugo.
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ