szkoła streetu??

artin.van.bruyen
Kontakt:

szkoła streetu??

Post autor: artin.van.bruyen »

przed chwilką w esce w jakiś wiadomościach gadali że ma być utworzona chyba we wrocławiu szkoła "wyczynowej jazdy na rowerze" deskorolkach rolkach itp
wiadomo wam coś o tym bo na necie nic nie pisze.
eskimos28
Kontakt:

Post autor: eskimos28 »

kumpel ma na to namiaary.Bedzie to na zajezdni(legnicka)I sa to szkolki trickow czyli co i jak.Rowery podobno daja(bmx-y) wiec zle nie jest choc wolalbym swoj:Pale duali tam nie wpuszczaja xDJak wezme numer to moge podac^^:P
artin.van.bruyen
Kontakt:

to jak byś miał numer to mozesz mi podać :) ciekawe co to za szkoła :P
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Dla mnie troche żenada z jednej strony a z drugiej mega łatwy sposób na kase. Przecież cała teoria dotycząca tricków itp jest w necie a potem to trzeba samemu przelać na rower/ulice. Nikt za Ciebie tego nie zrobi. Ale z drugiej strony sam bym chętnie jakiegoś dzieciaka za gruby hajs nauczał ;D
artin.van.bruyen
Kontakt:

Bombell ja nie chce na to isc bo to chyba 80 zł na miesiąc kosztuje. wole kupic czesci do rowera
MLYNoBIKER
moderator
Kontakt:

Post autor: MLYNoBIKER »

Bombell pisze:Ale z drugiej strony sam bym chętnie jakiegoś dzieciaka za gruby hajs nauczał ;D
Ja bym nie miał cierpliwości :D
dirtzone
Kontakt:

Post autor: dirtzone »

eskimos28 pisze:Pale duali tam nie wpuszczaja xD
nie "dual" tylko "MTB" sie mowi x]

Spaced
moderator
Kontakt:

Post autor: Spaced »

Bombell ale czasem sam swoich błędów nie widzisz. Jednak uwagi lepszych czesto sie przydaja. Najwiecej by dawał videocoaching w streecie ale to nie jest stylowe wiec wątpie, ze ktos to ruszy.
Michal4X
Kontakt:

Post autor: Michal4X »

no ale co jakis pros bedzie tego uczyl? moze powie jak sie robie trick typu barspin, 180, manual i podobne.. jeden nauczy sie szybko a drugi bedzie przykladowo sie uczyl barspina przez dwa miechy, moim zdaniem to bedzie tylko dla tych co dopiero zaczynaja swoja zabawe z bikiem..
MLYNoBIKER ja tez bym nie mial cierplowosci xD..

pozdroo
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

kilka solidnych uwag od osoby doświadczonej może zmienić więcej niż rok pod blokiem z elo ziomami..
jeśli 80pln na miesiąc to dużo to zacznijcie zbierać drobniaki które zostają jak fajki w kiosku pobieracie..

Wszystko ma być za darmo ?? Matka w sklepie zakupy też za darmo robi ?? Paliwo na stacji za darmo...?? Debili masa a kumatych brak
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
artin.van.bruyen
Kontakt:

Schodek nikt nie mówki ze ma być za darmo. ale powinno być tak (według mnie)
ten co ma swojego bika płaci 50 zł
ten co nie np. 70 zł
bo za 80 zł to już mam pół piasty tylnej którą muszę jak najszybciej kupic :)
Michal4X
Kontakt:

ej ale jeszcze zalezy ile razy w miesiacu to jest.. mi sie wydaje ze te 80 zeta na miecha nie jest duzo, no a jak napisal artin jak ktos ma swojego bika niech placi mniej :)

pozdro
Spaced
moderator
Kontakt:

artin.van.bruyen w duzych miastach tyle placisz za korki z dowolnego przedmiotu szkolnego wiec jaki problem?

Michal4X wlasnie mylisz sie bo nowy potrzebuje obycia sie z rowerem i samych konkretnych porad moze nie kminic, a ktos zaawansowany ma konkretne cele i konkretne problemy wiec w krotkim czasie mozna mu bardziej pomoc.

Smieszy mnie podejscie do douczania sie wielu bikerów, ktorzy boja sie, ze jak ktos im cos podpowie to nagle laduja w kategori lamera co jezdzic nie umie. Cholera to po co np. wielkie teamy z zawodnikami na poziomie w innych dyscyplinach maja trenerow? Bo prosi to lamerzy?
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

Spaced pisze:ale czasem sam swoich błędów nie widzisz. Jednak uwagi lepszych czesto sie przydaja
Nie zaprzeczam. Fakt, że często trenuje i jeżdże sam bo tak mi lepiej i wygodniej no ale kurcze wkońcu od czegoś sie ma kolegów :) I wcale im płacić nie musisz.
Spaced
moderator
Kontakt:

Bombell nie kazdy ma ogarnietych kolegow a i kolegom mniej sie chce bo z reguly sami przyszli pojezdzic.
Angielskiego tez sie mozesz z kolezanka pouczyc ale korki z reguly daja wiecej ;)
NoFuckinName
Kontakt:

Post autor: NoFuckinName »

Pomysł niegłupi. Ale jak już ktoś napisał, ktoś kto ma swój rower powinien mniej płacić. Chociaż 80pln to nie jest dużo.

I wydaje mi się że powinny być grupy dla początkujących i dla tych co już kumają troche. Bo będzie zamieszanie.
dirtzone
Kontakt:

Post autor: dirtzone »

Jak dla mnie to ta super szkola to tylko wynalazek dla niepelno-sprytnych dzieci co ich rodzice mają za duzo pieniedzy ;]
Bo jak ktos ma "zajawke" na rower to bedzie jezdzic na codzien z innymi bikeram...
i bedzie podpatrywac innych (leprzych od niego) o co kaman w danym tricku.. i zawsze mozna sie podpytac co i jak "bo nie moge rozkminic jak sie za to zabrac"....
;]

Michal4X
Kontakt:

spaced dobrze piszesz.. nie kazdemu chce sie uczyc kogos kto zaczyna zeby mowic rzeczy o ktorych mysla ze sa oczywiste, chociaz zawsze cos tam sie podpowie :).. no dobra tyle ze to szkola jazdy na bmxach i narazie chyba jedyna w polsce, zobaczymy z czasem jak to wypali.. pomysl moim zdaniem dobry :)..
NoFuckinName no raczej dla poczatkujacych ;]..
dirtzone mi sie wydaje ze to nie bedzie wlasnie wynalazek dla takich dzieci ;].. jak napisales jesli ktos ma zajawke a starsi co juz wiecej jezdza i nie chce im sie tlumaczyc wszystkiego od nowa to taka "szkola" bedzie w sam raz..

pozdroo
artin.van.bruyen
Kontakt:

z tego co pamiętam to 2 razy w tygodniu na krytym skateparku.
ODPOWIEDZ