Avid bb5 2008r
Avid bb5 2008r
Siemka, mam do Was pytanie: czy jeżdził ktoś moze na bb5 czarnych z rocznika 2008? Jak sobie radzą? Które lepiej kupić: rocznik 2007 czy 08? I który kolor bo czytałem kiedyś ze szare są mocniejsze...
Pozdrower!
Pozdrower!
Michal4x - ja mam oryginalne tarcze Avida z bb7 '07 i "na mokro" radzą sobie równie dobrze, co na sucho 
Joker - Dobrze słyszałeś, tyle że chodziło to o BB7 - w wersji 2008 nie jest to już monolit (dlatego taki tani), a wersja '07 jest ok. BB5 natomiast wiele się nie zmienił
Choć jak nie chcesz ryzykować, to zawsze możesz wziąć sprawdzony '07 

Joker - Dobrze słyszałeś, tyle że chodziło to o BB7 - w wersji 2008 nie jest to już monolit (dlatego taki tani), a wersja '07 jest ok. BB5 natomiast wiele się nie zmienił

http://brooce.pinkbike.com
groochasnie wiem czy to prawda co napisałes, ale jak nie wiesz nic na temat to odpuść sobie. Ahebel ma być do enduro i czasami miasto na tył także myśle ze 160 mi wystarczy...broocea to czytałem nawet na dh-zone... ktoś tak napisał...
A mam jeszcze jedno pytanie: czy wiecie jakie heble teraz wyda avid na 2009r?

A mam jeszcze jedno pytanie: czy wiecie jakie heble teraz wyda avid na 2009r?
Joker1 pierwsze glupi tekst co jest lepsze czarne czy srebrne.. to jakbys spytal czy nie wiem ferrari bedzie szybsze jak bedzie czerwone czy czarne? To tak z jednej strony ;P ale z drugiej.. podobno byly jakies roznice miedzy tymi dwoma hamulcami
ale ja znow slyszalem ze czarne lepiej hamowaly niz srebrne.. Sam mam srebrna 160 z tyl ii... brakuje mi czasem sily w nim :/ ale ja ciezki jestem 95kg wiec sproboj zaiwestowac 180/203 jednak.
A tarcza hamuje dobrze na mokrym.. gorsze problemy mam z j7
z przodu ktora po 2tygodniach nieuzwania kompletnie nie dziala.. Dopiero 15-20min jazdy i ciaglego trzymania hampla ja reanimuje... znow bb5 dziala all the time dobrze

-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
A ile czasu się klocki docierają? I czy duża różnica na sile czy tam modulacji jest między nowymi a już dotartymi klockami? Bo ja przed chwilą założyłem swój bb5 z tyłu i działa tak no w miare, ale wziąłem go tak żeby lekko obcierał z jednej strony, a jak przestawie żeby nie obcierał wogóle to klamka wchodzi do połowy i rewelacji nie ma.