Gwarancja - Unia europejska

dedek FR
Kontakt:

Gwarancja - Unia europejska

Post autor: dedek FR »

Jeżeli np rama Giant była kupiona w anglii, jak i amor marzocchi i mam na to gwarancje, faktury itd itp to czy w razie czego mogę zwrócić sie do autoryzowanego serwisu np giant który znajduje się w Krakowie, lub z amorem do gregorio?? Bo z usa wiem że gwara sie nie liczy...
My new bike !!!!

http://www.pinkbike.com/photo/2485666/
Bombell
Kontakt:

Post autor: Bombell »

To zależy od dystrybutora, było już to wałkowane. Poszukaj. Wiem jedynie ze dystrybutor RSa w Polsce (Harfa-harryson) obejmuje gwarancją tylko te amory, które zostały przez nich w prowadzone w obieg czyli kupione w PL. Z tego co pamietam to gregorio tez tak ma bo kumpel niedawno DJ z UK sprowadzał.
quake
moderator
Kontakt:

Post autor: quake »

A co jest napisane na dokumencie gwarancyjnym ?
Jest tam napisane ze gwarancja obejmuje rowniez Polske (lub cala europe...lub caly swiat ?)

Jesli tak, to dobrze by bylo gdyby byly tam zaznaczone serwisy, w ktorych ona obowiazuje :wink:
Jesli sa... to masz prawo isc w kazdej chwili do ktoregos z nich.
Jesli nie, to musisz dzwonic do (w tym przypadku) centrali Gianta lub Marzocchi i pytac.
Chociaz prawie pewne jest, ze beda to ich oficjalni dystrybutorzy :wink:
mas1o
Kontakt:

Post autor: mas1o »

a ktory producent amorow uznaje gware z gb w polsce?
off_road
moderator
Kontakt:

Post autor: off_road »

gregorio uznaje gwarę z całego świata, kwestia posiadania dowodu zakupu z danego kraju, z samą gwarancją niestety nie da rady. Cza mieć i gwarę i dowód zakupu
Ohlins RS Elka DT Marzocchi AvA DSP WP Showa KYB

Serwis:
www.fb.com/BFGsuspension
dedek FR
Kontakt:

Post autor: dedek FR »

Znaczy wszystkie papiery bd miał jutro bo rower już jedzie do mnie, chciałem sie tylko upewnić jak to jest wogóle np. w razie sprzedaży na częsci - co pisać. Będe miał wszystkie faktury i gwary na rame i amora. Jutro lukne jak to jest w papierach.
My new bike !!!!

http://www.pinkbike.com/photo/2485666/
ODPOWIEDZ