yyyy :D dredy :D

Domestos_WC
Kontakt:

yyyy :D dredy :D

Post autor: Domestos_WC »

yyyy :D ;-))

mam takie pytanie... ma ktos z was moze dredy? lub mial... :D

jak taki wynalazek sie sprawuje? ile kosztuje zabieg robienia dredow? bylem na www.dredolina.prv.pl ale tam cennika nie ma :P ile minimalnie wlosow trza miec? (dlugosc)... chodzi mi o to, ze kiedys mialem dlugie wlosy takie lekko ponizej uszu ale to wygladalo jak grzyb na glowie... i sie scialem :d a zaluje bo moglem sobi =e dredy zrobic z tego... tylko pewnie musialbym jechac gdzies do innego miasta :( pytam tak z czystek ciekawosci, bo zawsze podobaly mi sie dredy (patrz shawn czy dylan - drop in)... jak to z tym jest wogole?

aha, i jak najlepiej zapuszczac wlosy (wielu z was je ma) zeby nie bylo takiego... grzyba na glowie w poczatkowej FAZIE zapuszczania? :D thx za porady, w koncu to off topic :P
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
zyeb
Kontakt:

Post autor: zyeb »

kumpel ma ... nie powiem Ci nic wiecej poza tym ze placil za zrobienie 100-200 zeta ( nie robil u fryzjerki tylko u kogos kto to w miare umial). w sumie tak na oko to te dredy maja chyba ze 20 cm ale sa skrecane wiec nei wiem jak same wlosy :/ jeszcze kwestia czasu bo podobno to sie dosyc dluuugo robi , jakies 8 (! ) godzin... ale nie chce nic naklamac wiec najlepiej bedzie jak udasz sie do pobliskiego fryzjera ,a jesli u Ciebie nie robia to poszukaj na jakims www czy zadzwon do pobliskiego miasta.
Domestos_WC
Kontakt:

to ze sie je robi nawet do 10 godzin to wiem :) koszt te 100 do 150 zl to jeszcze bym przebolal, ale pojawia sie problem ,b bo nie kcem znowu zapuszczajac wlosy miec grzyba na glowie... jak je porzadnie zapuscic :D tzn. jak podcinac bo jak poszlem do fryzjera to mnie obcial.... na grzybka buhahahahaha to sie szybko scialem u innego i dalem sobie spokoj, tamten gosc to spierdolil :/

a te 150 zl bym przebolal, baby placa 200 za samo farbowanie przyciecie i zrobienie fryca :/ :D ale mam przeczucie ze to o wiele wiekszy koszt :D
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
zyeb
Kontakt:

Post autor: zyeb »

no to najlepiej popytaj sie kilku fryzjerow i porownaj co mowia.... i myj glowe co najmniej raz na miesiac :p
Baal
Kontakt:

Post autor: Baal »

Domestos z zapuszczaniem włosów to przejebana sprawa jest;) ja z początku niezłem afro miałem, wogóle przehuj max. na to chyba nie ma rady, ten pierwszy rok trzeba przeczekać.
Domestos_WC
Kontakt:

kurfa :D szkoda... ale zobaczym, popaczym...

tak wogole to zastanawialem sie nad zrobieniem czegos takiego jak moj qmpel... dredy zrobil sobie sam, a pomagaly mu tex kolezanki :D:D:D

robisz sam dredy np. przez wakacje, trwa to ok, 30 godzin... potem sa odzywki do dredow (ziola) ktore je zbijaja... przejebana sprawa, ale lubie sie bawic wlosami :D:D:D
Domestos_WC
Kontakt:

a tak wogole to co chcialem jeszcze napisac... hhmmm kurwa :D

aha

juz wiem :D

zastanawialem sie nad zbiciem wlosow w czasie zapuszczania zelem... tak do dolu... zeby nie brnely do gory na jakies afro :D ale spoko ;-) pozdro, ja spadam na tv, jutro bede ,poczytam zobacze co napoichciliscie w tym topicu pozdro :D
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

mój kumpel ma dredy :) płacił około 150zł ale on ma takie fajne krótkie :)
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

zapuszczanie wlosow to hujowa sprawa, ja fryzjera olalem dwa lata temu bylem ostatni raz na rozpoczecie roku i scialem sie na jeza. ale mi sie odwidzialo i jakos tak... mam long hairy :D pierwszy rok meczarnia, drugi juz lepiej a teraz bez problemow. ale przytne pod koniec wakacji (lekko)

a dredy bleee nie podobaja mi sie :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Włochaty
Kontakt:

Post autor: Włochaty »

Ja mam dready byly one robione 36 godzin mam ich 74 sztuki jesli chcesz sie dowiedziec czegos wiecej walnij do mnie na gg numer 7102811 pozdro
O So chosi s Potpisem ?????
Włochaty
Kontakt:

Post autor: Włochaty »

to podaje link stronki mojego kumpla ktory robil mi dready :)
http://www.dredlocks.prv.pl/
O So chosi s Potpisem ?????
dualboy
Kontakt:

Post autor: dualboy »

właśnie wpadłem na ten sam pomysł dready

i tesh chcem mieć

ale mam krótkie włosy :( ale zapuszczam :)
A tam
Yacoolek
Kontakt:

Post autor: Yacoolek »

yoo yoo yoo

ja mam takie pytanko- jak osoba ktora ma długie dredy zaklada kask??czy to nie przeszkadza??
<<szukam sponsora>>
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

na dredy trzeba miec dosyc dlugie włosy... jak dla mnie to jest jednak lekki problem b o objędtość głowy się zwieksza i ciężko dostać duży kask....
osobiscie olalem fryzjeraz 7 lat temu...
mialem wlosy do pasa ale puźniej sciołem bo mi połowe wytargali na koncertach a w końcu rozwaliłem łeb i mnie ogolili jak go szyli...

obecnie preferuje panterke :)
myśle że na dredy to trzeba mieć wlosy tak gdzieś do łokcia przy zwisie ręki bo innaczej to będą kijowe...

zapuszczanie to tak ze 2-3 lata

co do afro to jak masz proste wlosy a nie krecone to nie bedziesz atż tak zle wygladać
zawsze możesz chodzić caly czas w czapce
pozdro:)
cuba
Kontakt:

Post autor: cuba »

jeśli bedziesz miał włosy do ramion to spokojnie mozesz robic dredy, bedziesz mogl je nawet zwiazac z tyłu głowy. tylko uwazaj, jak masz rzadkie wlosy to lepiej nie rob bo to po ch_uju wyglada i zaraz zetniesz.
a kask przeszkadza o tak, a raczej dredy przeszkadzaja w zalozeniu kasku, jak zmiescisz leb w fulfejsa to gratulacje :]
zapuszczanie wlosow?? hhe, chyba powinny same rosnac.. a czy da sie cos zrobic bys nie wygladal zle? raczej nie, musisz jakos pzrebolec ten okres
...::: ziz iz wird :::...
screatch
Kontakt:

Post autor: screatch »

Siema ja mam baty juz od pul roku i nie jest aż tak tragicznie z ich uczymaniem. Gorzej jest z początku. Ogladnelem tą stronke oraz fotki nan niej zamieszczone i mysle ze smialo mugłbysc u nie zrobic dredy. Ja osobiscie sobie dredy robiłem sam no i koledzy terz pomagali bo z tylu glowy cieżko. Co do myća to nie myj przez 2-3 tygodnie a potem tak co tydzień tylko pamietaj że ktoś powinien je poprawiać co jakis czas szczegulnie z początku szydełkiem, najlepiej małym 0.5 0,7 zeby nie było dziurek w dredzie po szydlowaniu. No i najgorsze w robienu drdów to jest bul ale napewno wytrzymasz jezeli bedziesz chciał je robić. Najlepiej wybierz metode grzebień plus szydło bo wtedy sie nie rozwalają.

Pozdrawiam
Lans a lot
Kontakt:

Post autor: Lans a lot »

Ja teraz zapuszczam. Minęło 6 miechów, włosy mają 10cm i wyglądam jak beatels. Pierwszy rok jest masakra.

Ja to robie tak.
Pierwsze dwa miechy niech hery rosną normalnie. Od 2 do 8 miecha latasz z szopą na mydło i lakier, a'la sid vicious z sex pistols: http://www.garyoldman.com.ar/pictures/Sid.jpg
Po 10 miechu możesz se przedziała zrobić. Potem luz, jak ktoś wyzej napisał najgorszy jest pierwszy rok.

Dredy mnie nie kręcą :D
pchlaa
Kontakt:

Post autor: pchlaa »

no to ja tez mialem dredy. dokadnie chyba 67 ich bylo. czas robienia: ok 30h.
nie masz co robic w zakladzie bo chca minimum 500zl za zrobienie z tego co pamietam
musisz znalezdz kogos kto juz robil albo sobie albo komus.
mi robila qmpela ktora krecila juz kilku osobom, wiec miala wprawe. mialem zajebiste cienkie dredziki, z reszta jeszcze czesc z nich lezy u mnie w szafie (sentyment i zal wyrzucac) moze sie jeszcze kiedys przydadza.
ja tam nie mialem problemu z myciem ich. jedynie na co trzeba sie przygotowac to dziennie z godzine dokrecac trzeba przez jakis pierwszy miesiac zeby koncowki sie nie rozwalaly bo kijowo to wtedy wyglada
sikun jestes...
Tolka
Kontakt:

Post autor: Tolka »

Pamiętam jak kiedys czytałam ze dobrze zrobione dready skracaja włosy o prawie 1/3... takze troche Cie czeka... ale nie tylko Ciebie :D Ja tez w sumie teraz na dreadziki zapuszczam ale mam juz 26 cm :D
A jesli chcesz żeby włosy Ci szybciej rosły to mozesz zaczać jeśc jakies witaminki... pokrzywe czy cuś... to napewno pomoze... pewnie kazdy wie ze najlepszy czas do zapuszczania włosów to lato bo wtedy najszybciej rosna.... mi np przez troszke ponad miesiac w lecie urosły 4 cm.... to duzo :)
I wogóle jeśli sie decydujesz na dready to musisz sobie zdać sprawe ze o dready naprawde trzeba dbać... dokrecac, rolkowac... no i przede wszystkim higiena!!! Jak widze kogos z takimi skołtunionymi to az mi sie słabo robi... ! No i w zimie troche kicha... ale wszystko da sie przeżyc! :D

Powodzenia :)
ODPOWIEDZ