Hej, Niespodziewałem się takiego szybkiego odzewu. Myslę jednak intensywnie nad jakimś fullem- albo ten Haro Shift R3 (ewentualnie po sezonie zmiana hebli) albo jakaś używka (tylko jak pisałem ciężko mi jest znaleźć coś o rozmiarach ramy max 14" - 15" na allegro).
Dlaczego full? 90% wypadów to głównie jazda po lasach- jakieś półdniowe wycieczki - a rower ma być dla niej przede wszystkim przyjemnością - myślę że na jakimś lekkim fullu było by jej przyjemniej w dupcie. Na hardtailu po całym dniu jazdy mogła by narzekać i wieczorem nici z igraszek

Z drugiej strony nie znalazłem w rozsądnej cenie (czytaj: niskiej) fulla dla kobiet. Może z tymi ramami to jest taki pic na wodę i bardziej są chwytem reklamowym niż osiągnięciem techniki. Nie wiem, sprostujcie mnie jak się mylę.
Podsumowując: rower ma być przede wszystkim przyjemny w jeździe na wycieczki po pagórkowatych lasach (90% przypadków), rzadziej w góry (10% - może raz, dwa w roku).
Zanacie jeszcze jakieś fajne firmy, które są mniej znane ale mają niedrogie i fajnie skonfigurowane ramy (np. jak wspomniany wcześniej Haro)?
dzięki z góry
P.S. i dajcie sobie spokój z wyzwiskami - mimo że całkiem śmieszne to może ktoś to weźmie zbyt osobiście