Jak w temacie. Zastanawiam się między Earth Worksami Intercooler a zestawem dwuczęściowym tj KRK Asfalt i Masochist
Co lepsze pod względem wygody, ochrony, wentylacji itp. Proszę się wypowiedzieć. Szukalem podobnych tematów ale nie znalazłem. Z góry dzięki
Ochraniacze na kolana i piszczele
Wiec tak. Co do Earth Worksow to polecam. Sam je posiadam, jezeli chodzi o ochrone to spelniaja swoja role w 100%, poniewaz chronia zarowno golen jak i łydke, no i oczywiscie kolano. Jednak duzym minusem tych ochraniaczy jest to ze sa niewygodne przez jakis okres czasu, nie zginaja sie w kolanie itd. Ale jak juz sie 'wyrobią' to naprawde calkiem komfortowo sie w nich mozna czuc. Z wentylacja tez nie jest tak zle poniewaz maja duzo otworow w plastikowej warstwie ochronnej z przodu jak i po bokach ta warstwa z materialu jest dobrze wentylowana. Jesli chodzi o cena/jakosc to naprawde w 100% godne polecenia
Natomiast jesli chodzi o komplet Masochist + Asfalt to niestety tutaj Ci nie pomoge poniewaz nie mialem stycznosci z zadnym z tych ochraniaczy. Powiem tylko ze kolega ma krk Marou ktore tez mozna polaczyc z Asfaltami. Jest z nich zadowolony, zapewniaja dobra ochrone no i przede wszystkim sa wygodne. Jak jest z wentylacja to nie powiem, bo jakos mnie to nie interesowalo czy kumplowi sie noga poci
Trzeba tez miec na uwadze ze ten komplecik wyjdzie nas troche drozej niz ochraniacze Intercooler.
Podsumowujac Obydwa ochraniacze zapewniaja bardzo dobra ochrone podczas jazdy jednak ja jesli mialbym wybierac wybralbym jeszcze raz Earth Worksy
pozdro
Natomiast jesli chodzi o komplet Masochist + Asfalt to niestety tutaj Ci nie pomoge poniewaz nie mialem stycznosci z zadnym z tych ochraniaczy. Powiem tylko ze kolega ma krk Marou ktore tez mozna polaczyc z Asfaltami. Jest z nich zadowolony, zapewniaja dobra ochrone no i przede wszystkim sa wygodne. Jak jest z wentylacja to nie powiem, bo jakos mnie to nie interesowalo czy kumplowi sie noga poci

Podsumowujac Obydwa ochraniacze zapewniaja bardzo dobra ochrone podczas jazdy jednak ja jesli mialbym wybierac wybralbym jeszcze raz Earth Worksy
pozdro

Ja Ci powiem tak
na twoim miejscu bym kupił zestw krk. Sam używam i są godne polecenia( nie zsuwają się, nic). Ale jest olbrzymi minus, który dotyczy asfaltów. Na allegro ich nie ma, ostatnio jakimś fartem je wyrwałem.Pytałem się ich kiedy one będą odpowiedzieli że w sierpniu. Ale nie było potem ktoś powiedział że na 100% będą na początku września. Wrzesień się już kończy a ja ich nie widzę. Jeżeli już potrzebujesz to bierz te drugie. Jeśli nie to poczekaj. Kup najpierw masochisty, a potem poszukaj tych asfaltów. Jest to naprawdę mega zestaw. Nie chciałbym innych.