Czy taki zestaw sprawdzi sie w DH?
Ludzie prosze Was!!! Skoro Dargi sie tak szybko lamia to czemu maja takie swietne opinie. Moim <bardzo skromnym> zdaniem to LF wytrzyma z super t. Moze bedzie trudno w streecie bo dragi sa dlugie ale my tu o dh mowimy. Niedawno na zawodach widzialem kolesia z LF dragstarem+Super Monster t (300mm). Wiadomo ze to glupota ale jesli drag wytrzymal to to i super t wytrzyma.
To tyle odemnie
Pzdr
To tyle odemnie
Pzdr
Vermin drag w streecie to porazka... to dluga i troche "krowiasta" rama.... pozatym... jak jezdziles street taki z prawdziwego zdarzenia... tak jak mi sie ostatnio jezdzi... to oj... rowerami niezle pizga... w dh są inne przeciązenia i w ogole... ale w streecie sie sprzet tez ostro katuje. a do 250zl nic lepszego sie nie znajdzie ht. do ciezszej jazdy... pozatym nie widze sensu... nawet ostatnio mialem okazje jezdzic na dragu i bylo zajo xD. tylko co do amora... drop ofyy są beee. przynajmniej dla mnie... moich znajomych i innych z ktorymi gadam... lepiej dolozyc 200zl i poszukac domaina bo jest lepszy xD. a wlasnie tak offtop. nie wie ktos po ile teraz chodzą obrecze DX?? bo to mocne skurczybyki byly ( w trialu nawet sie to stosowalo) i gdzie mozna dorwac?
gdybym ja teraz mial skladac sztywniaka do DH/FR to bym kupil DM DS3.0-4.0 do tego Super T 2003 (bo ma HSCV) i do tego jakis tanszy osprzet narazie... wiadomo ze tani osprzet dosc szybko sie zepsuje...ale skoro autor tematu jest początkujący to nie lata mega duzych hop czy dropow i nie jeździ ostro tylko tak lajtowo więc osprzet powinien wytrzymac jakis czas.. potem zmienialbym osprzet jak tylko by mi na to kasa pozwalała... bo wole miec dobrą rame i amora i wiedziec ze nie peknie mi rama ani amor...bo koszt ramy to ok400zl (nowa cocaina) i jak peknie to trzeba kupic cos innego tez za ok400(dm ds uzywany) a jak peknie korba to mozna kupic nowa za 150 albo suport to tez koszt 100 a nie 400zl..
dlatego ja bym kupil sobie teraz uzywanego DM DS 3.0-4.0 i uzywanego Super T 2003... a zimą odłożył kase na reszte osprzętu.... i tez kupowal używane czesci..tak jak np. koła... hamulce korby itp... wyjdzie taniej i lepiej... ja mam praktycznie cały rower poskladany z uzywek z allegro i caly zeszly sezon przejezdzilem i w tym roku tylko rame na fulla zmienilem.. a takto nic mi sie nie zepsulo oprcz tego ze Double Tracka wgniotłem we wiśle :P
dlatego ja bym kupil sobie teraz uzywanego DM DS 3.0-4.0 i uzywanego Super T 2003... a zimą odłożył kase na reszte osprzętu.... i tez kupowal używane czesci..tak jak np. koła... hamulce korby itp... wyjdzie taniej i lepiej... ja mam praktycznie cały rower poskladany z uzywek z allegro i caly zeszly sezon przejezdzilem i w tym roku tylko rame na fulla zmienilem.. a takto nic mi sie nie zepsulo oprcz tego ze Double Tracka wgniotłem we wiśle :P
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
A co powiecie na taki zestaw?
http://allegro.pl/item437656491_dangero ... lalom.html
+
http://allegro.pl/item442163855_najtani ... _160m.html
i do tego
bb5 na przod,
piasta na przod qr20,
s-type/single track na przód (zależnie od kasy, jaką uzbieram),
oponki minion dh mieszanka 70a grubość 2.5,
support do 150 zł,
korba do 150zł.
Narazie z tylnim kolem dałbym sobie spokoj i wymieniłbym na wiosne.
A co do amora to co byście radzili?
tego domaina czy super t?
Z tego co wiem to DM DS 3.0 wytrzymuje duze amortyzatory, a zalezy mi na dobrej pracy i przyzwoitej geometrii do ht dh.
http://allegro.pl/item437656491_dangero ... lalom.html
+
http://allegro.pl/item442163855_najtani ... _160m.html
i do tego
bb5 na przod,
piasta na przod qr20,
s-type/single track na przód (zależnie od kasy, jaką uzbieram),
oponki minion dh mieszanka 70a grubość 2.5,
support do 150 zł,
korba do 150zł.
Narazie z tylnim kolem dałbym sobie spokoj i wymieniłbym na wiosne.
A co do amora to co byście radzili?
tego domaina czy super t?
Z tego co wiem to DM DS 3.0 wytrzymuje duze amortyzatory, a zalezy mi na dobrej pracy i przyzwoitej geometrii do ht dh.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
co do hamulców hydraulicznych, to wydaje mi sie ze trudno by było dorwać coś pozadnego do 170 zł... Z tego co sie orientuje, to bb piatki nie sa zle jak na mechaniki, a poza tym nie jestem zaawansowany i malo wazę, dlatego uwazam, ze avidy na poczatek zupelnie wystarcza. A co sadzicie o secie DM.DS + domain lub super t? Daloby rade?
-
- Kontakt:
Passs.... LOL jeżdże w DH i FR bardzo długo i pierwszy raz słysze o tym żeby ktoś latał na LF. Jeżeli ja LF połamałem w street'cie to nie chce wiedzieć ile by to wytrzymało na traskach. Aha i nie wiem co za cwaniak napisał (nie chce mi sie szukać kto) żebyś kupował tanie części że nowy support to nawet nie 100 zł. No to powiem ci ziom że złamanie suportu na trasie przy dużym skoku i 50 km/h to nic miłego a tym bardziej ramy albo amora... Ja ci radze bierz D&M DS 4.0 i Marcok DO III 150mm 32mm ;p Pozdr
I jeszcze jedno nie wiem panowie w jakim DH wy jeździcie jeśli wytrzymuje LF z monsterem przez 2 lata Pozdr ;p
I jeszcze jedno nie wiem panowie w jakim DH wy jeździcie jeśli wytrzymuje LF z monsterem przez 2 lata Pozdr ;p
Vermin, Baca.