Czego brak
-
- Kontakt:
Czego brak
Jakiego typu sprzetu/rzeczy brakuje Wam w Polsce, jesli chodzi o mtb?
klexuh pisze:nizszych cen ;]
malo profesjonalnych serwisow rowerowych
Hmmm ciekawe dwie odpowiedzi majace wiele wspolnego.... Profesjonalne uslugi kosztuja, jest wiele dobrych serwisowk ktore jednak cenia swe uslugi i wtedy zaczyna sie problem zbyt wysokich cen. To ukazuje odpowiedz- brak profesjonalnych serwisow poniewaz brak jest zapotrzebowania (wiekszosc klientow odchodzi z kwitkiem).
Przykladem moze byc serwis Fox'a w CB, watpie aby mieli duzy ruch w tej dziedzinie chcoc cena nie jest moim zdaniem jakas astronomiczna- 380zl przy czym 175 uszczelki, jakies 25 smary i olej... wychodzi 180zl za robocizne w tym wysylka powrotna kurierem gratis.
Mi niczego w sumie nie brakuje, czego nie ma w sklepie kupie w internecie. A bardziej doskwiera mi niska lub niepotwierdzona jakosc danych czesci nawet jesli chodzi o uznanych producentow, ale to nie kwestia kraju.
http://www.endura.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Brakuje dostępu do części typu piasty 12x150, różne rozmiary części, kolory, ogólnie mały wybór.
tak samo jest z ciuchami i ochraniaczami, jak chce się mieć większy wybór trzeba zamawaić z zagranicy, to samo dotyczy się kasków. Np. Kaski THE, są zajebiste, nie są drogie, czemu u nas ich nie ma? Prędzej można dostać TLD Carbonowe które ceną rozwalają...
Plus jedna z najważniejszych rzeczy - opony, nie ma miekkich mieszanek, brakuje rozmiarów...
I ceny, niekiedy są przesadzone, gdzie w UK albo w Niemczech mozna dostać owiele taniej.
Ogólnie sucks...
tak samo jest z ciuchami i ochraniaczami, jak chce się mieć większy wybór trzeba zamawaić z zagranicy, to samo dotyczy się kasków. Np. Kaski THE, są zajebiste, nie są drogie, czemu u nas ich nie ma? Prędzej można dostać TLD Carbonowe które ceną rozwalają...
Plus jedna z najważniejszych rzeczy - opony, nie ma miekkich mieszanek, brakuje rozmiarów...
I ceny, niekiedy są przesadzone, gdzie w UK albo w Niemczech mozna dostać owiele taniej.
Ogólnie sucks...
-
- Kontakt:
no wlasnie tak jak tomaszszsz u nas jest zapotrzebowanie glownie na produkty tanie a nie na te z gornej polki... chociaz sam naleze do uzytkownikow ktorym nie doskwiera brak kasy ale nie kupilbym np kpl piast za 1200zl... bo to nie jest mi potrzebne... uwazam iz zapotrzebowanie na naszym rynku to sa wlasnie glownie tanie produkty i w ta polke cenowa nalezy uderzac oczywiscie mozna zaoferowac lepsze produkty tylko ze trzeba liczyc sie z tym ze nie bedzie na nie duzego popytu w przeciwniestwie do tanich produktow. czemu np kaski starsport czy thh sprzedaja sie tak dobrze? bo sa tansze niz ich "firmowe" odpowiedniki... Ci ktorych stac na wyzsza polke nie maja problemu zeby sobie "cos" sprowadzic chociaz oczywiscie byloby latwiej kupic u nas
Demo 8 2010 BoXXer Race
tomaszszsz nie zrozumiałeś mnie, kaski THE w sklepie angielskim CRC kosztują około 700zł, w porównaniu do takiego Giro Remedy lub 661 Pro Bravo (ok. 550zł) biorąc pod uwagę łączną kwotę zakupu to różnica w cenie nie jest o wiele większa.
Ogólnie chciałem przez to powiedzieć, że brakuje u nas wielu firm, które robią naprawdę fajne rzeczy, za nie jakieś kosmiczne ceny.
Podam kolejny przykład... chciałem kupić piaste 12x150mm, w Polsce były albo NS'a za jakieś 300zł albo jakieś kosmicznie drogie typu DT za 800zł, brakuje przedmiotów które by wypełniały ten środek. I tak jest z wieloma częściami.
A co do tego, że na droższe rzeczy jest mniejszy popyt to zgadzam się z tym.
Ogólnie chciałem przez to powiedzieć, że brakuje u nas wielu firm, które robią naprawdę fajne rzeczy, za nie jakieś kosmiczne ceny.
Podam kolejny przykład... chciałem kupić piaste 12x150mm, w Polsce były albo NS'a za jakieś 300zł albo jakieś kosmicznie drogie typu DT za 800zł, brakuje przedmiotów które by wypełniały ten środek. I tak jest z wieloma częściami.
A co do tego, że na droższe rzeczy jest mniejszy popyt to zgadzam się z tym.
Też racja, jednak spójrz na to z innej strony, jak każdy sprzedawca będzie tak myślał to za 10lat nic się nie zmieni i wciąż będą te same najtańsze rzeczy, a lepsze i droższe trzeba będzie sprowadzać z zagranicy.mrutbdg pisze:no wlasnie tak jak tomaszszsz u nas jest zapotrzebowanie glownie na produkty tanie a nie na te z gornej polki... chociaz sam naleze do uzytkownikow ktorym nie doskwiera brak kasy ale nie kupilbym np kpl piast za 1200zl... bo to nie jest mi potrzebne... uwazam iz zapotrzebowanie na naszym rynku to sa wlasnie glownie tanie produkty i w ta polke cenowa nalezy uderzac oczywiscie